§ 107 – botilbud

Servicelovens §107 giver mulighed for etablering af midlertidige botilbud til unge og voksne over 18 år, der har betydelige fysiske, psykiske eller sociale udfordringer, som gør, at personen her og nu ikke er i stand til at tage vare på sit liv. Her er brug for, at der bliver sat ind med professionel behandling og socialfaglig støtte, som skaber en konstruktiv udvikling for den unge eller voksne.

Mange afdelinger i Den Sociale Udviklingsfond er godkendte §107-tilbud. Det er afdelinger, som tilbyder en midlertidig bo-ramme, hvor det enkelte menneske udvikler sine færdigheder og arbejder målrettet med de psykiske udfordringer. Vi tilbyder lejligheder, hvor den unge bor selv, men med støtte fra en socialkonsulent, der står til rådighed 24 timer i døgnet.

Derudover har vi enkelte afdelinger – efter §66 og §107 – hvor de unge bor i værelser eller lejligheder, der ligger i sammenhæng med afdelingens fællesfaciliteter, og hvor socialkonsulenterne på den måde er fysisk tæt på hele tiden.

Vores ambition er at styrke den unges mulighed for på sigt at flytte i egen bolig gennem et tæt relationsarbejde, hvor den unge hele tiden er med til at definere og sætte mål for indsatsen.

Ung pige spiller kort ved bord

Se hvilke af vores afdelinger, der tilbyder §107 her:

To personer sidder i have

Trine lærer at deale med sin virkelighed

BOAS VALBY: 22-årige Trine Thunberg klarer sig med stadig mindre støtte. Hele tiden bliver hun bedre til at forstå, hvad et liv med Aspergers indebærer