Adelsmærket hedder ’forskelskraft’

LEDER I SUF

– Det er den store tværfaglighed, som er afgørende for at lave indsatser, der kommer 360 grader rundt om hele mennesket, siger Jakob Nørlev, der er ny mand i SUF med et bredtfavnende CV i bagagen.

Hvis der er noget, som enhver ny medarbejder i SUF kommer til at opleve, så er det øjet for de faglige og personlige kompetencer, vedkommende har med. Det kan Jakob Nørlev om nogen skrive under på. For blot ni måneder siden blev han ansat som socialkonsulent i BOAS Mentor på Frederiksberg. I dag er han nytiltrådt afdelingsleder i BOAS Teglholmen, der er et botilbud til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse.

– Ét af adelsmærkerne i Den Sociale Udviklingsfond hedder ’forskelskraft’, siger Jakob Nørlev, der oprindelig har en bachelor i idræt, en lang række terapeutiske efteruddannelser samt stor ledelsesbaggrund fra både kommunalt og selvejende regi.

Han uddyber:

– I SUF har vi en masse grundlæggende ens kompetencer, der eksempelvis handler om at forstå det sociale felt, diagnoser og lidelser. Men i sidste ende er det den store tværfaglighed, som er afgørende for at lave indsatser, der kommer 360 grader rundt om hele mennesket.

Behovet for nyorientering

Jakob Nørlev har en mere end 20-årig historie bag sig indenfor socialområdet. Senest arbejdede han som stedfortrædende centerchef i en kommune med ansvar for mange medarbejdere. Han kunne imidlertid mærke, at tiden var moden til, at der skulle ske noget nyt.

– Jeg havde behov for at nyorientere mig og samtidig komme tilbage til noget af det, der altid havde drevet mig, nemlig at arbejde med sårbare mennesker.

Jakob Nørlev begyndte at se sig om efter et nyt arbejde uden ledelsesansvar. Valget faldt på et job som socialkonsulent i SUF-afdelingen BOAS Mentor.

– Det var et job, jeg var virkelig glad for, og jeg nød at være kollega og samtidig komme helt tæt på de unge, siger han.

Ind i maskinrummet

Hverken Jakob Nørlev eller folkene i SUF havde dog glemt, at han også kom med en organisatorisk ledelsesbaggrund. Da BOAS Mentor tidligere på året var med i et udbud om et stort enkeltmandsprojekt, blev han prikket på skulderen. Jakob Nørlev havde nogle kompetencer, som fortjente at blive bragt i spil.

– Det var en stor og krævende opgaver, fordi der både skulle formuleres en pædagogik, landes en kontrakt, findes lejlighed til en ung og ansættes folk. Jeg blev trukket med ind i maskinrummet, siger Jakob Nørlev, der efterfølgende fik en mere koordinerende rolle, indtil han den 1. juni fik stillingen som afdelingsleder i BOAS Teglholmen, en anden af de 27 SUF-afdelinger.

Og selvom det umiddelbart kan ligne, at Jakob Nørlev i dag er tilbage i den rene lederrolle, som han egentlig valgte at forlade, så er han ikke i tvivl om, at han nu leder det helt rigtige sted.

– Min korte historie i SUF har vist, at jeg er kommet til en organisation, hvor man ved, at det er i kraft af vores indbyrdes forskelligheder, at vi er stærkest og alle uanset funktion er forankret i praksis.

 

Billede af Jacob Nørlev

I SUF har vi en masse grundlæggende ens kompetencer, der eksempelvis handler om at forstå det sociale felt, diagnoser og lidelser. Men i sidste ende er det den store tværfaglighed, som er afgørende for at lave indsatser, der kommer 360 grader rundt om hele mennesket.

Jacob Nørlev, afdelingsleder i BOAS Teglholmen

Socialkonsulent i SUF

” Ordet arbejde får en helt anden betydning for mig nu, fordi jeg ikke bare tager hjem, når dagen er omme, men altid står til rådighed og kan kontaktes, hvis den unge har brug for det.”

Jonna Bergstrøm, socialkonsulent i SUF Djurs

Nattevagt i SUF

 ”Jeg kan virkelig godt lide at være nattevagt. Både fordi jeg hygger mig i mit eget selskab, og fordi det giver rigtig god mening at være den nære kontaktperson for en ung, som trænger til omsorg i de timer, der nogle gange kan være svære at komme igennem”

Rikke Aabenhus, nattevagt i SUF Nord

Leder i SUF

For vores ledere er muligheden for at tænke og skabe nyt en væsentlig drivkraft:

” Ordet arbejde får en helt anden betydning for mig nu, fordi jeg ikke bare tager hjem, når dagen er omme, men altid står til rådighed og kan kontaktes, hvis den unge har brug for det.”

Dorthe Drivsholm, afdelingsleder i SUF Nord

Sådan er det at være projektleder i SUF

”Jeg oplevede SUF som en spændende organisation i mit tidligere arbejdsvirke. Jeg vidste, at jeg, hvis jeg fik stillingen, ville træde ind i en organisation, som har en udtalt evne til at skabe individuelt tilrettelagte forløb og favne meget forskellige målgrupper”

Vinnie Loft Holdt, projektleder i SUF

Læs mere om Vinnies motivation for at tage springet fra tilsynskonsulent hos Socialtilsyn Syd til en projektlederstilling i SUF