Botilbud og helhedsorienteret indsats efter §66, stk. 1 nr. 6 og §107 for unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse og spiseforstyrrelse.

BOAS Villa

BOAS Villa er et helt nyt botilbud målrettet unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse og spiseforstyrrelse – eller forstyrret spisning

 

Forventet åbning med de første pladser den 15. september 2021

 

Vi er et godkendt tilbud med 6 pladser efter §66, stk. 1 nr. 6 og forventet godkendelse efter §107.

Målgruppen er normaltbegavede unge og voksne mellem 16 og 40 år med Autisme Spektrum Forstyrrelse og spiseforstyrrelse eller forstyrret spisning, der er opstået som følgetilstand til autismen. Dertil kan komme andre følgetilstande som angst, depression osv. Men det er kombination af autisme og spiseforstyrrelse, som danner grundlag for, at den unge får plads i BOAS Villa.

Vores mål er, at den unge gennem individuelt tilrettelagt støtte – der finder sted i en fagprofessionel ramme, hvor den unge er sammen med andre unge med lignende problematikker – finder en balance, som gør, at den unge kan leve et selvstændigt og meningsfuldt liv med sin autisme og et sundt forhold til kost. BOAS Villa tilbyder kompenserende, rolige og strukturerede rammer, som ikke mindst tager hensyn til unge med sanseforstyrrelser.   

 

Vi tilbyder intensiv støtte og eget værelse med tilhørende toilet og bad i et mindre botilbud. Tilbuddet omfatter:

 • eget værelse

 • fælleslokaler med sociale aktiviteter

 • fast tilknyttet socialkonsulent samt fast aften- og nattevagt, som sikrer mulighed for kontakt døgnet rundt

 • kontinuerligt arbejde med udvikling af identitet og selvstændighed

 • målrettet arbejde med sanseforstyrrelse

 • madplan udviklet af diætist

 • mulighed for individuelt tilrettelagte måltider og støtte ved måltider

 • hjælp til at håndtere og lære praktiske gøremål i hverdagen

 • samarbejde med pårørende, sundhedsvæsen, uddannelsesinstitution, arbejdsplads samt relevante behandlingssteder.

 • skriftlig status til sagsbehandleren efter tre måneder samt halvårlige rapporter og opfølgende møder.

 •  

Her bor vi. BOAS Villa er helt ny afdeling, som er åbnet i en nyrenoveret patriciervilla i Taastrup. BOAS Villa tæller 6 lyse og hyggelige værelser med eget toilet og bad. Derudover er der stor fællesstue, 2 mindre rum som kan anvendes til samtaler eller individuel spisning, samt en stor spisesal med vinduer til en smuk have. I haven er der et flot udhus som vil blive brugt til fællesaktiviteter. Desuden er der to drivhuse. Der vil ligeledes blive etableret et sanserum. Vi har adresse i et stille kvarter, og samtidig er der nem adgang til offentlig transport til hele hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland.

Pårørende. I BOAS Villa lægger vi vægt på et tæt samarbejde med pårørende, som vi dels inddrager, når det drejer sig om at skabe et helhedsbillede af den unges historie og aktuelle livssituation, dels når det vurderes at have betydning for støtten til den unge. I BOAS Villa vil der løbende være forskellige pårørendearrangementer. 

Til unge og pårørende. Som ung eller pårørende har du ganske givet en masse spørgsmål til, hvordan det er at være indskrevet i SUF og BOAS Villa. Vi har samlet lidt information om, hvordan det foregår rundt om i vores afdelinger. Derudover er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt: Alexandra Huszar, t: 3084 4664

OBS! Lige nu er oplysningerne om BOAS Villa endnu under opbygning, så vi anbefaler dig, at du holder dig løbende orienteret her på siden, da der jævnligt kommer uddybende informationer.