Cases

Mand og kvinde ved hus

De gode historier

”Hvordan foregår jeres indsatser i praksis?

I forskellige varianter møder vi ofte dét spørgsmål fra sagsbehandlere, pårørende samt sårbare unge og voksne, som bliver indskrevet i et forløb i Den Sociale Udviklingsfond. Ingen er bedre til at udlægge teksten end dem, vi er sat i verden for at gøre en forskel for samt de medarbejdere, der brænder for at skabe udvikling for mennesker i vanskelige livssituationer.

Gennem en række fortællinger kan du her på siden tage rundt i nogle af vores mange afdelinger og tilbud, og vi håber på den baggrund at gøre dig klogere på det helt essentielle: hvem vi er, og hvordan vi arbejder.

Rigtig god fornøjelse!

„Selvom jeg havde drømme for mit liv, var det gået i stå, og jeg fik ikke taget hånd om mine problemer. Jeg har altid haft sindssygt svært ved at få ting gjort, og det har givet mig mange problemer, fordi det gav folk det indtryk, at jeg ikke gad noget som helst. Omgivelserne kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke blot tog mig sammen. Samtidig har jeg været virkelig dårlig til at udtrykke mine følelser, og det gav i lange perioder folk det indtryk, at jeg var ok – lige indtil at jeg eksploderede.‟

Ung, indskrevet i Den Sociale Udviklingsfond

Psykosociale tilbud

I Den Sociale Udviklingsfond råder vi over 14 psykosociale tilbud fordelt over Sjælland, Fyn og Jylland.

Gå på opdagelse i de gode historier herunder.

„Det har været en enorm vigtig støtte for mig. Egentlig skulle jeg have været i et intensivt behandlingsforløb undervejs, men det ville give mig for meget fravær. Her har Den Sociale Udviklingsfond afvejet for manglende behandling ved at skabe en ramme, som jeg kunne fungere i.‟

Tidligere ung i et af Den Sociale Udviklingsfonds psykosociale tilbud

Det her er en chance, som jeg vil sige ja til

SUF VETERAN & BEREDSKAB. Skulle den PTSD-ramte krigsveteran Kim gøre sig forhåbninger om en meningsfuld fremtid, var han klar over, at han måtte lære at håndtere sine psykiske udfordringer og komme ud af et stort hashmisbrug. En opgave, som han vidste, at han ikke kunne klare alene.

Nu er det mig, der sætter grænser

SUF SYDSJÆLLAND: Skadelige bekendtskaber fastholdt i flere år Gustav i en tilværelse, der havde budt på misbrug, vold og overgreb. Gennem intensiv støtte og vejledning har han taget styring over sit liv. Han har job og nu venter en uddannelse som SOSU-assistent.

Arbejde er min medicin

SUF HOLSTEBRO: Drømmen om en selvstændig og meningsfuld tilværelse blev vakt, da Nikolaj kom på færden af sine praktiske færdigheder.

Jeg har nogle mål, som jeg gerne vil nå

SUF OPGANGEN: 21-årige Tobias er en af de sårbare unge, hvor udfordringerne umiddelbart kan være svære at få øje på. Men bag facaden har han kæmpet en lang og hård kamp, som har krævet massiv støtte og de rette skub fra SUF Opgangen.

Stock foto af kvinde med ryggen til, stående ved skovsø

De har som de første troet på mig

SUF EREMITTERNE. SUF Magasinet besøger politikvinden Rikke, der er incestoffer og for 12 år siden forlod SUF Eremitterne, men som trods nye tragiske hændelser har en ukuelig tro på livet.

I dag er der også en ven til Freja

SUF SYDSJÆLLAND. Det meste af sit liv har Freja levet alene med sig selv og ikke troet på, at nogen vil hende. Tillidens dør er mere end svær at åbne, men langsomt får hun korrigeret sit selvbillede.

Da Simon fik ro på

SUF SYD. Efter flere års uro omkring Simon og hans situation kom han til SUF. Her blev hybridmodellen vejen til udvikling; som ikke kunne opnås andre steder.

Er I her også, hvis jeg fucker op?

SUF NORDSJÆLLAND. “20-årige Maria er adopteret fra Indien og har en lang historie med svigt. Hun er i gang med at lade sin forhistorie med stofmisbrug, prostitution, selvskade og kraftig medicinering omskrive med det gennemgående ord ’tillid’”.

Portræt billede af Socialkonsulent Pernille Christensen

„Jeg mangler sandhedsvidner i mit barns liv‟

SUF NORDSJÆLLAND. Som mor til en sårbar ung har Susan nydt godt af et stærkt pårørendesamarbejde i SUF Nordsjælland. To år efter udskrivning fra SUF må hun dog se langt efter personlig støtte og involvering, og hun har derfor taget kampen op for styrket pårørendeinvolvering

Brians genvundne motivation

SUF VETERAN & BEREDSKAB. Gennem mange år kæmpede krigsveteranen Brian med en skjult PTSD, som han dulmede med et massivt alkoholmisbrug, som nær havde kostet ham livet. I dag forstår han sin PTSD og har fundet troen på en ædru fremtid og en plads på arbejdsmarkedet.

Autismetilbud

I Den Sociale Udviklingsfond råder vi over 10 autismetilbud, som hører til i BOAS Gruppen. Tilbuddene har adresse i København og Aarhus.

Gå på opdagelse i de gode historier herunder.

„Jeg havde et ønske at få et mere helhedsorienteret forløb på et sted med stor autismeforståelse.‟

Tidligere indskrevet i et af Den Sociale Udviklingsfonds autismetilbud

Der må være én til at holde gryden i krog

BOAS MENTOR: Socialkonsulent Arash Skelberg indtog en nøglerolle, da Emil, der har en autismeprofil og angst, satte jagten ind på sin drøm om at blive kok. I dag er uddannelsen afsluttet med topkarakter, og sammen med Arash Skelberg er Emil i gang med at finde det køkken, der passer til netop hans profil.