Cases

Vi har unge og voksne med vidt forskellige problematikker indskrevet i vores 30 afdelinger. Mød her unge og voksne, som har været i forløb i SUF, og hør deres åbenhjertige fortællinger om, hvad de kæmper med, og hvad der skal til for at få tilværelsen på rette kurs.

Brians genvundne motivation

Gennem mange år kæmpede krigsveteranen Brian med en skjult PTSD, som han dulmede med et massivt alkoholmisbrug, som nær havde kostet ham livet. I dag forstår han sin PTSD og har fundet troen på en ædru fremtid og en plads på arbejdsmarkedet.

Nærbillede af ung mand

”Min selvstændighed bliver motiveret frem”

SUF NORDSJÆLLAND: 20-årige Nick, som har Autisme Spektrum Forstyrrelser og ADHD, er i sit ny botilbud ved at lære at sætte sig mål og indfri dem.

Portræt billede af Socialkonsulent Pernille Christensen

”Jeg mangler sandhedsvidnerne i mit barns liv”

 
Et tæt samarbejde med pårørende står højt på dagsordenen i SUF Nordsjælland. Få historien om et frugtbart samarbejde omkring en ung.
Som mor til en sårbar ung har Susan nydt godt af et stærkt pårørendesamarbejde i SUF Nordsjælland. To år efter udskrivning fra SUF må hun dog se langt efter personlig støtte og involvering, og hun har derfor taget kampen op for styrket pårørendeinvolvering.

”Autisme på nært hold”

Dette er podcasten, hvor du kan blive klogere på det
levede liv med autisme. Et panel bestående af 2-4
autister med stor autismeviden og livserfaring -
udfolder autismerelaterede dilemmaer indsendt af lyttere.

Portrætbillede af Sidsel Høgenhaug

Et liv med særlige evner – og med særlige behov

Dea Birgitte Hansen bestrider job i Socialstyrelsen. Aspergers syndrom og følgetilstandene angst, depression og OCD er til at leve med i kraft af støtte og vejledning.

Nærbillede af ung mand

”...men der følger en mor med”

SUF JÆGERSPRIS: Betina Møllnitz, mor til Patricia, kender alt til at blive set som den krævende og besværlige pårørende, som sagsbehandlere og bosted  slår sig på.

Sort hvidt foto af Grevinde Danner

Styrket selvbestemmelse og selvstændig bolig giver reduktion i støtte

Trine har et liv med gennemgribende udviklingsforstyrrelse og skizofreni. Hun er i gang med en udvikling, hvor hun går fra massiv døgndækning til et liv i selvstændig bolig

Portrætbillede af Sidsel Høgenhaug

"Er I her også, hvis jeg fucker op?"

SUF SYDSJÆLLAND: 20-årige Maria er adopteret fra Indien og har en lang historie med svigt. Hun er i gang med at lade sin forhistorie med stofmisbrug, prostitution, selvskade og kraftig medicinering omskrive med det gennemgående ord ’tillid’

Sort hvidt foto af Grevinde Danner

Da Simon fik ro på

SUF SYD: Efter flere års uro omkring Simon og hans situation kom han til SUF. Her blev hybridmodellen vejen til udvikling; som ikke kunne opnås andre steder.

Den stadige søgen efter det magiske øjeblik

Få sekunders åbenhed og intenst nærvær mellem den unge og socialkonsulenten kan få betydning for resten af den unges liv. – Du skal låne dig selv ud for at skabe disse sjældne øjeblikke, siger Morten Bruun Pedersen, afdelingsleder, SUF Sydsjælland.

Nærbillede af ung mand

Motivationen gror gennem ejerskabet

SUF SYD: Inddragelse af unge i udformning, formulering og dokumentation af de pædagogiske indsatsplaner er en hjørnesten i Den Sociale Udviklingsfond. – Hvis ikke den unge selv har troen på, at det er muligt at skabe en positiv udvikling, så kommer vi ingen vegne, siger Pia Henriksen, socialkonsulent, SUF Syd

Portrætbillede af Sidsel Høgenhaug

"Jeg vil gerne leve sundere"

SUF STRANDEN: Katrine Tilde Vallentin Hansen og Dea Birgitte Hansen er to unge, som med vidt forskellige afsæt, sætter stor pris på at være med til at udforme sundhedsprojektet

Nærbillede af ung mand

I dag er der også en ven til Freja

SUF SYDSJÆLLAND: Det meste af sit liv har Freja levet alene med sig selv og ikke troet på, at nogen vil hende. Tillidens dør er mere end svær at åbne, men langsomt får hun korrigeret sit selvbillede

"De skal også finde det, man kan holde af"

Camilla Flindt, sagsbehandler i Holstebro Kommune, tror på, at den ægte motivation vækkes, når borgere i udsatte positioner mærker, at nogen får øje på deres kvaliteter

Stock foto af kvinde med ryggen til, stående ved skovsø

"De har som de første troet på mig"

Politikvinden Rikke, der er incestoffer og for 12 år siden forlod SUF Eremitterne, har på trods af nye tragiske hændelser en ukuelig tro på livet.

BOAS Nørrebro stemningsbillede

Jeg ser mig selv som en socialfaglig altmuligmand

At være socialkonsulent er i høj grad en stillingsbetegnelse, hvis indhold man selv er med til at definere, mener Arne-Marius Skogås, socialkonsulent i BOAS Gruppen.

Thomas Rotne ved computer

Hjernetræning med elektroder skaber nye resultater

Thomas Rotne fra SUF Syd har i mere end 40 år arbejdet med unge med store psykiske udfordringer.  Neurofeedback er et nyt værktøj, som giver ro og øget koncentration