Du undgår slet ikke, at det giver mening

Som afdelingsleder i Den Sociale Udviklingsfond oplever Kristian Larsen, at der aldrig er langt fra tanke til handling, og at den faglige sparring altid er indenfor rækkevidde   

I disse dage søger vi i SUF en afdelingsleder til SUF Opgangen i Odense, der er et botilbud til unge i alderen 16-35 år med psykosociale vanskeligheder. Små 200 kilometer fra den fynske hovedstad – nærmere bestemt i SUF Djurs i Kolind – sidder afdelingsleder Kristian Larsen med et vigtigt budskab til dig, der overvejer at søge den ledige stilling:

– Du undgår slet ikke, at det giver mening!

Bag ordene gemmer sig den gennemgående erfaring, som Kristian Larsen har gjort sig, siden han i 2013 startede i SUF som socialkonsulent og nu i jobbet som afdelingsleder hos SUF Djurs.

– Dét, der kendetegner SUF, er, at der sjældent er langt fra tanke til handling, og det betyder i praksis, at fokus hele tiden er på, hvordan vi laver indsatser, der udvikler unge mennesker i sårbare livspositioner. Sagen er jo, at der sjældent findes noget, som er definitivt rigtigt eller forkert, når vi taler pædagogik. Det afgørende er, at vi handler – ellers sker der ingenting.   

Gør det!

Før Kristian Larsen kom til SUF, havde han blandt andet arbejdet med unge inden for SSP, som gadeplansmedarbejder og som klubleder og underviser i ungdomsskolen.

– Jeg har altid været drevet af en lyst til at få især unge mennesker til at udvikle sig, men det kræver, at rammerne for udvikling er til stede, siger Kristian Larsen, der i et par af sine tidligere jobs til tider oplevede, at han havnede bag et skrivebord og derved kom på for stor afstand af de unge og kerneopgaven.

– Nogle gange sad jeg tilbage med en følelse af, at det var de unge, som skulle passe til løsningerne og ikke omvendt, siger han og fortsætter:

– Da jeg kom til SUF, var det fremfor alt en øjenåbner for, at man ret nemt kunne sætte noget i værk og få lov til at hjælpe nogle mennesker med det, de rent faktisk har brug for. Fik man en idé til en aktivitet eller et tiltag, lød svaret: ’Gør det!’.

Påskønnelse og motivation

Lederambitioner har Kristian Larsen altid haft, og han var derfor ikke i tvivl om, at han skulle slå til, da muligheden for at blive leder i SUF Djurs viste sig tidligere på året. For ham er der dog på mange måder tale om en fortsættelse af rollen som socialkonsulent.

– Fælles for arbejdet som socialkonsulent og afdelingsleder er, at du arbejder med mennesker, og at din opgave består i at påskønne og motivere dem til at skabe udvikling. Og igen handler det om, at du har rammerne til at skabe præcis den udvikling, du ønsker. De rammer havde jeg som socialkonsulent, og nu oplever jeg dem som afdelingsleder, siger Kristian Larsen, der som leder også varetager kerneopgaven, nemlig arbejdet med de unge.

Med ’store SUF’ i ryggen

Han vender blikket mod den samlede SUF-organisation, der blandt medarbejderne også går under navnet ’store SUF’. En organisation, som tæller 27 øvrige afdelinger, godt 300 medarbejdere samt en administration med ledelse, HR, jurister og økonomifolk i Odense. 

– Som afdelingsleder har jeg altid en stor organisation i ryggen samt en regionsdirektør helt tæt på, som jeg til enhver tid kan række ud efter, hvis jeg for eksempel er i tvivl om et juridisk spørgsmål eller blot har brug for faglig sparring. Det giver en enorm tryghed i arbejdet, og det betyder samtidig, at jeg kan koncentrere mig fuldt ud om det, som jeg synes er fedt, nemlig den daglige ledelse, indsatserne og pædagogikken, siger Kristian Larsen og slutter:

- Det betyder også, at det er meget nemt at skabe udvikling og nye initiativer. Får vi en ny idé i SUF Djurs, så kan vi hurtigt få sparring og et kvalificeret blik på, om det er en idé, som vi skal løbe med.  

Nyheder