En helt ny stab af medarbejdere skal skrive SUF-historie i Jægerspris

Chancen for at være med til at bygge kulturen helt fra bunden bliver ikke større end netop nu, hvor BOAS Jægerspris søger en bred vifte af nye medarbejdere  

 

Socialkonsulenter, vicevært, weekendvagter og en kok eller kogekunstner. Der bliver skrevet stillingsopslag og indsamlet ansøgninger i den helt store stil i disse dage i Den Sociale Udviklingsfond (SUF). Den 1. marts åbner vores nye afdeling, BOAS Jægerspris, og de sidste medarbejdere skal findes.

Spørger man afdelingsleder Christina Hartmeyer, er det intet mindre end en chance a la ’once in a lifetime’ for jobsøgende i det sjællandske med en socialfaglig profil.

– Hvor tit sker det lige, at du får muligheden for at træde ind i et arbejdsfællesskab, hvor du fra dag ét selv er med til at skabe den kultur, som afdelingen for fremtiden skal hvile på? spørger Christina Hartmeyer, der i de sidste par måneder har været travlt optaget af at få klargjort de fysiske rammer om BOAS Jægerspris, som bliver et bosted med plads til 14 unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse og andre følgetilstande samt sanseforstyrrelser. Omgivelserne emmer af natur, der giver plads til dyr og dyrkning af egne grøntsager.  

– Vi kommer i høj grad til at bruge naturen. Mange af de kommende beboere oplever store sanseforstyrrelser, og her har naturen en positiv indvirkning, pointerer Christina Hartmeyer.

Særlige typer

I dét lys lægger hun heller ikke skjul, at det ikke er alle og enhver, der kan komme i betragtning til en af de ledige stillinger i Jægerspris.

– Uanset om du søger arbejdet som køkkenansvarlig, socialkonsulent, vicevært eller weekendvagt, så er det fuldstændig afgørende, at du køber ind på de værdier, som kendetegner indsatserne i Den Sociale Udviklingsfond. Samtidig med, at vi er nye, så er vi en del af en organisation med et meget stærkt værdigrundlag, siger Christina Hartmeyer og uddyber:

– Rådighed, ligeværdighed i relationen til de unge samt en konstant nysgerrighed på at søge nye veje, som kan hjælpe den enkelte unge i retning mod et liv med størst mulig livskvalitet og selvbestemmelse, er grundpiller i vores arbejde.

Men hun understreger, at det er de samme grundpiller, som der er rig mulighed for at udfolde sig indenfor den nye afdeling.

– Ansvar, frihed og selvbestemmelse er noget af det, som kendetegner arbejdsmiljøet i SUF. Får du som medarbejder en god idé, er der sjældent langt fra tanke til handling. Du mærker, at du i praksis har indflydelse på dit arbejdsmiljø, og det gør det kun ekstra spændende, at vi nu snart står med en helt ny gruppe medarbejdere i Jægerspris, som skal gøre deres indflydelse gældende, siger afdelingslederen.   

Respekt for historien

Noget af det, som Christina Hartmeyer personligt vil arbejde for, er, at BOAS Jægerspris bliver godt forankret i lokalområdet. Afdelingen bærer nemlig på en ganske særlig historie. BOAS Jægerspris får adresse i det, der engang var kendt som Donekrogen, nabo til Jægerspris Slot, hvor Grevinde Danner i sin tid, stillede sig i spidsen for at hjælpe samfundets svageste grupper, blandt andre ”hjælpeløse og forladte pigebørn”.

– Dén historie betyder meget for mange borgere i Jægerspris, hvo de fleste godt er klar over, at SUF nu er på vej med en ny afdeling. Derfor er det vigtigt, at vi åbner den kommende afdeling med respekt for den historie, vi hviler på – samtidig med at vi skriver vores eget nye kapitel, slutter Christina Hartmeyer.         

Nyheder