Jeg vil et sted, hvor alle brænder for solo

         

Nina Younés er en af de kommende medarbejdere i BOAS Brønshøj. Her ser hun en enestående chance for at skabe et fagligt fællesskab, der er fuldt fokuseret på solistprojekter

 

Begejstringen er ikke til at skjule, når socialkonsulent Nina Younés fortæller om sine forventninger til den afdeling, der om kort tid bliver rammen om hendes arbejdsliv.

Socialkonsulenten, der har været ansat i SUF siden sommeren 2020, rykker den 1. oktober videre til den nye SUF-afdeling, BOAS Brønshøj, der kommer til at omfatte tre solistprojekter med tre tilknyttede personaleteams.

– Jeg vil et sted, hvor alle brænder for solo, siger Nina Younés og uddyber:

– Det er noget ganske særligt, som vi er i gang med at skabe i Brønshøj, og fra en faglig synsvinkel er det yderst interessant, fordi alle socialkonsulenter og aktivitetsmedarbejdere har fokus rettet mod de specielle forhold og betingelser, som solistprojekter er forbundet med.

Hun fremhæver, at der med solistprojekterne er tale om sager, som stiller krav om tæt normering, og hvor den unge sjældent formår at indgå i sociale interaktioner.

Udvikling mod alle odds

For Nina Younés er solistprojekterne dog ikke noget nyt. Da hun blev ansat i SUF hos BOAS Mentor, var det netop i forbindelse med oprettelsen af et solistprojekt, der blev sat i verden som følge af et akut opstået behov for en målrettet indsats for en ung.

– For mig giver det fantastisk mening, når det rent faktisk viser sig, at det er muligt at skabe en udvikling i nogle af de mest komplicerede sager, siger Nina Younés, der er uddannet pædagog, og som har arbejdet indenfor psykiatrien gennem de seneste 15 år.

Vild med rådighed

Hun brænder for den 1:1-støtte, der kendetegner solistprojekterne, fordi den sætter både hendes personlighed og faglighed i spil.    

– Det er projekter, som i den grad stiller krav om, at du er i god kontakt med dig selv. Du skal kunne sidde på hænderne, når der er behov for det, og du skal kunne agere og vise handlekraft, når den unge er ved at miste fodfæste og har brug for tryghed. Det handler om, at man tør være der, når det er allermest svært, siger Nina Younés, der samtidig stortrives med den rådighedsforpligtelse, som følger med hendes arbejde.

– Nogle spørger mig, om ikke det er en belastning, at jeg kan kontaktes døgnet rundt. Men sådan oplever jeg det ikke. Jeg er vild med rådighed, fordi jeg kan se, at vi kan nå meget længere med indsatsen. Den unges mulighed for kontakt i en konkret, tilspidset situation viser sig ofte at have kolossal betydning for det samlede forløb.  

Et nyt fagligt miljø

Samtidig betoner Nina Younés, at en af de udfordringer, som et solistprojekt typisk indebærer, er, at man som socialfaglig medarbejder kan stå alene tilbage med nogle af de problemstillinger, der uundgåeligt melder sig i indsatsen. Men netop det undgår man i BOAS Brønshøj, hvor tre personaleteams samles på én matrikel.

– Når man arbejder med solistprojekter, spørger man tit sig selv om, om man gør det rigtige, men fremfor at blive fanget eller låst af dét spørgsmål, får vi i Brønshøj mulighed for at vende det med det samme, fordi der altid er kolleger helt tæt på, siger Nina Younés, der opfordrer alle med socialfaglige ambitioner til at tjekke de ledige stillinger, der endnu kan søges i Brønshøj.  

– Det bliver et helt nyt fagligt miljø, som vi skaber i Brønshøj – et miljø, hvor små og store udfordringer kan vendes, og hvor der kan gives sparring på tværs af projekterne, slutter Nina Younés. 

Nyheder