Så er der garn for alle pengene

Den Sociale Pulje i SUF Personaleforening i Den Sociale Udviklingsfond giver 10.000 kroner til strikkecafé for indlagte på psykiatrisk afdeling i Vejle

 

Den 22. marts blev en festdag for strikkecaféen på psykiatrisk afdeling i Vejle. Den blev nemlig tildelt 10.000 kroner fra Den Sociale Pulje i Personaleforeningen i Den Sociale Udviklingsfond (SUF). Sagen er nemlig, at vi har en særlig forbindelse til caféen.  

– Initiativet til strikkecaféen er taget af en tidligere patient på psykiatrisk afdeling i Vejle, der under sin indlæggelse fandt ud af, at strik hjalp hende. I dag er det et ugentligt tilbud for både tidligere og nuværende indlagte, og på et tidspunkt hvor psykiatrien generelt er presset, synes vi, at det er et helt oplagt projekt af støtte, siger Gitte Kargo, socialkonsulent, SUF Syd.   

Det er hende, som har indstillet strikkecaféen til en donation fra Den Sociale Pulje i Personaleforeningen i SUF med den begrundelse, at strikkecaféen dels spreder glæde, dels udspringer af ren og skær frivillighed.   

Et roligt frikvarter

Gitte Kargo er selv, hvad hun betegner som en inkarneret strikker, og blev opmærksom på strikkecaféen gennem en ung, som er indskrevet i SUF Syd og samtidig indlagt på psykiatrisk afdeling. I dag er der flere indskrevet i SUF Syd, som nyder godt af caféen.

– En af vores unge er rigtig glad for at komme i strikkecaféen, hvor de nogen gang sidder rigtig mange sammen og strikker. Det skaber et roligt frikvarter, som for en stund trækker de unge væk fra nogle af de udfordringer, som ellers fylder. Derudover har vi en anden ung, som ikke tager del i selve strikkecaféen, men som bliver glad alene ved synet af deltagerne, som sidder fordybet med deres garn og strikkepinde, siger Gitte Kargo og tilføjer med et smil:

– Dét kan noget, dét der strikkeri!

Erfaringer i ny kontekst

Samtidig betoner hun, at idéen om, at det er en tidligere indlagt, der har skabt rammerne, falder godt i tråd med nogle af grundtankerne i SUF.

– Selve det, at en tidligere indlagt får lov til at bruge sine erfaringer i en ny kontekst og bidrage som et aktiv i forhold til andre, er også noget af det, der fylder i SUF, hvor vi altid forsøger at hjælpe unge med at finde noget positivt at tage med fra deres historie, slutter Gitte Kargo.

Pengene kommer til at gå til garnnøgler, strikkepinde og måske ”lidt sødt til kaffen”, som det lyder i indstillingen.

 

Se også indslaget som blev bragt i TV Syd i går aftes. (1.35 min inde i udsendelsen )

https://www.tvsyd.dk/nyheder/22-03-2021/1825/kort-nyhedsoversigt-22-mar-2021

Nyheder