SUF-afdeling fandt løsningen på sjældent kompleks sag midt under Corona

På blot halvanden måned lykkedes det BOAS Mentor at skaffe bolig og ansætte kvalificeret personale til et krævende enkeltmandsprojekt, som kommune manglende en løsning på  

Vickie Dalgaard, afdelingsleder i BOAS Mentor, der laver støttende udviklingsforløb til unge voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse, glemmer det aldrig. På præcis dén dag, hvor danskerne fik at vide, at de ikke længere måtte give hånd, var hun til møde i en kommune, hvor man stod med en sag af de sjældne.

– Vi skulle drøfte, om vi kunne strikke et tilbud sammen til en borger med autisme og andre psykiatriske problemstillinger. Sagen var yderst kompleks, eftersom borgeren var færdigbehandlet på psykiatrisk afdeling, og der skulle findes et akut døgntilbud. Der var kort sagt brug for et tilbud, hvortil der skulle skaffes de nødvendige fysiske rammer til borgeren og socialkonsulenterne – og vi ville få brug for at ansætte flere folk med de helt rette kvalifikationer for at varetage opgaven, fortæller Vickie Dalgaard.     

Kort efter lukkede Danmark ned.

– Den omstillingsparathed, som vi taler så meget om – også i Den Sociale Udviklingsfond – skulle nu virkelig stå sin prøve. For vi skulle simpelthen have det her tilbud strikket sammen. Uanset Corona. 

Klar på halvanden måned

I lynets hast tog folkene fra BOAS Mentor fat. Mange medarbejdere arbejdede hjemmefra, men via onlinemøder, blev der taget hånd om sagen. Halvanden måned senere var der fundet de nødvendige fysiske rammer og ansat fem nye kompetente medarbejdere, som i dag på skift står til rådighed for borgeren.

Vickie Dalgaard lægger ikke skjul på, at forløbet har trukket store veksler på hele afdelingen.

– Det her var i høj grad en organiseringsopgave, hvor det hele tiden gjaldt om at orientere folk om, hvor langt vi var i processen, og hvem der skulle gøre hvad. Samtidig skulle vi forholde os til Corona, og de begrænsninger som pandemien løbende trak med sig, siger Vickie Dalgaard, der i den sammenhæng fremhæver betydningen af det gode og tillidsfulde samarbejde med kommunen.  

Effektivt og kreativt

Enkeltmandsprojektet har nu kørt i nogle måneder, og både borgeren og personale har fundet hinanden. For Vickie Dalgaard har forløbet været en øjenåbner for, hvad en organisation som SUF er i stand til på trods af ydre omstændigheder.

– Noget af det, som vores samarbejdspartnere skal kunne forvente af os, er, at vi kan levere løsninger effektivt og kreativt, uden at vi går på kompromis med de faglige kompetencer. Selvom vi vidste, at det ville blive en stor udfordring at skabe rammerne om et komplekst enkeltmandsprojekt, når landet samtidig lukkede ned, så vidste vi, at vi skulle gøre det. Og jeg er samtidig sikker på, at hvis ikke min afdeling havde været i stand til at løse opgaven, så havde en anden SUF-afdeling gjort det, slutter Vickie Dalgaard.         

Nyheder