BOAS-tilbud med klar beskæftigelsesprofil i Aarhus

Nyt botilbud i Aarhus, giver unge med autisme mulighed for at flytte hjemmefra og rykke endnu tættere på beskæftigelse

 

Unge med autisme, som har behov for støtte, men som samtidig har gode muligheder for at skabe sig en plads på arbejdsmarkedet, har fået et helt nyt botilbud i Aarhus. De unge bliver bragt helt tæt på nogle af de beskæftigelsesrettede forløb, som man finder hos Special Minds, der har adresse i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby, hvor der er flere virksomheder med en social agenda.     

– Det er helt klart den beskæftigelsesrettede profil, som kommer til at adskille BOAS Aarhus fra andre botilbud. Ambitionen er, at så mange af de unge som muligt skal i job, og den ambition tror vi, at vi kan lykkes med ved at skabe helhedsorienterede indsatser, hvor de unge får en klar og hjemlig struktur om deres hverdag tæt på et sted, hvor det beskæftigelsesrettede står så centralt, siger Kamille Ebbe, afdelingsleder, Special Minds og initiativtager til det nye botilbud under Den Sociale Udviklingsfond.

Forsinket modning

Idéen til den kommende BOAS-afdeling er ikke opstået ud af det blå. Hos Special Minds har man gennem et stykke tid noteret sig, at flere af de unge, som eksempelvis er i gang med en STU – der er springbræt til job eller videre uddannelse – viser tegn på, at de vil have godt af at flytte hjemmefra.     

– Det er unge, som på den ene side har brug for at løsrive sig fra deres forældre, men som på den anden side fortsat har et stort støttebehov. Skal disse unge på sigt lykkes med et selvstændigt liv i egen bolig og job, så er det helt afgørende med en overgang, hvor de har støtten til at finde ud af, hvordan de varetager det selvstændige liv uafhængigt af deres forældre, fortæller Kamille Ebbe og tilføjer:

– Derfor er der også fra flere sider blevet prikket til os og spurgt, om ikke vi kan etablere et botilbud i forbindelse med STU.

Starten på BOAS i Vest

Ditte Husth Andersen, der er den nye afdelingsleder for BOAS Aarhus, understreger samtidig, at det kommende BOAS Aarhus bliver tænkt bredere end STU.  Det bliver således heller ikke et krav, at man skal være indskrevet i et forløb hos Special Minds for at få en plads i det kommende botilbud.

– Vi tror på, at der er mange unge med autisme, som har brug for at flytte hjemmefra, og som derfor vil kunne profitere af tilbuddet. I Den Sociale Udviklingsfond har vi i forvejen en række BOAS-botilbud i København målrettet mennesker med autisme, og dermed besidder vi en masse viden og erfaring med, hvordan vi skaber de bedst mulige rammer, siger Ditte Husth Andersen med henvisning til de otte øvrige BOAS-afdelinger, som lige nu har adresse på Sjælland.

Hun er sikker på, at BOAS Aarhus blot er begyndelsen på en yderligere ekspansion i Vestdanmark.    

– Behovet for helhedsorienterede tilbud til unge med autisme er stort, og det gælder både i Øst- og Vestdanmark, siger Ditte Husth Andersen.

BOAS Aarhus er klar til at tage imod de første unge i botilbuddet. Foreløbig er afdelingen etableret midlertidigt i en ejendom i Stavtrup i det vestlige Aarhus, hvor er plads til tre unge, og på sigt bliver der etableret otte boliger i forbindelse med Vækstpark for Socialøkonomi.

Læs mere om BOAS Aarhus

 

Nyheder