SUF MAGASINET UDFORDRER FÆLLESSKABET

Lige nu er redaktionen bag SUF Magasinet i færd med at lægge sidste hånd på det kommende nummer, der stiller skarpt på fællesskabets betydning i den sociale praksis. Perspektiverne overrasker redaktionen

 

Hvilken betydning har fællesskaber for mennesker i sårbare livssituationer, og hvad er det fællesskabet kan set fra en socialfaglig synsvinkel? Det er blot to af de spørgsmål, som redaktionen bag SUF

Magasinet har valgt at gå i dybden med i det kommende nummer, der udkommer i begyndelsen af december. 

– For en organisation som Den Sociale Udviklingsfond er det helt oplagt at komme bagom fællesskabsbegrebet og se nærmere på, hvordan der kan etableres udviklende fællesskaber for mennesker, der ellers i mange tilfælde ender i isolation og ensomhed, siger Peter Borberg, der er den ene af de to journalister, som står bag SUF Magasinet. Han tilføjer:

– Samtidig har den aktuelle situation med krav om afstand og adskillelse ikke gjort det mindre relevant at tale om, hvordan der alligevel kan tilvejebringes værdifulde fællesskaber i den sociale praksis.       

Mere end et buzzword

SUF Magasinets redaktion har allerede talt med en lang række forskere og eksperter, og Peter Borberg tør godt garantere, at magasinet kommer grundigt om fællesskabet i snart sagt alle dets afskygninger.

– Det er vigtigt, at vi kommer ned i substansen, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at fællesskaber meget nemt kan blive et fluffy buzzword, som blot handler om, at fællesskabet er vigtigt og positivt. Vi vil gerne ind og se på fællesskabet i et både socialfagligt og samfundsmæssigt perspektiv.  

Favner forskelligheden

I den sammenhæng afslører Peter Borberg, at perspektiverne på fællesskabet og dets betydning har vist sig at være vidt forskellige.

– Hvor én ekspert taler om, at vi i vores dyrkelse af selvrealisering og den enkeltes ansvar for at skabe sit eget liv, er kommet langt væk fra fællesskabets værdi, så fremhæver en anden, at der i disse år tales rigtig meget om fællesskaber, men at det foregår på en måde, som er både unuanceret og polariseret.

Peter Borberg understreger, at SUF Magasinet er et tidsskrift, som er kendetegnet ved at favne forskelligheden og nuancerne.    

– Ligesom der skal være plads til forskellighed i fællesskabet, så skal der også være det i SUF Magasinet. Meninger skal brydes, for at vi kan blive klogere på, hvordan vi skaber god udvikling, slutter han. 

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig SUF Magasinet, som du får gratis tilsendt to gange om året, så skynd dig at gøre det her. Du kan i dette nummer også glæde dig til et stort portræt af forfatter Peter Øvig, hvor han fra nye vinkler fortæller om sine oplevelser af psykiatrien indefra.

 Du kan få magasinet gratis tilsendt ved at sende os dit navn og din adresse på magasin@suf.dk 

Nyheder