Hans hjerne brænder for tal

 

Kenny har Aspergers og bruger sine sjældne evner til at udvikle talknusere, hvor de fleste er stået af på forhånd. Nu introducerer han en helt ny POM-quiz

   

På kasketten er der talrækker. På hans t-shirts er der talrækker. Hans kontor er dekoreret med talrækker. Ikke tilfældige rækker. Det er POM. En forkortelse for ”Plus og minus”, og det navn, som Kenny Carstensen har givet til den talkryds, som nu for første gang præsenteres for offentligheden.

- Jeg håber, at de er forholdsvis enkle. Det skal jo være så hr. og fru Jensen kan finde ud af det. POM er en idé, som jeg haft i flere år, og derfor er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at den nu kommer ud til et større publikum, siger Kenny Carstensen.

Hader forandring

Kenny er ikke selv som hr. og fru Jensen. Han er sin egen. Han er uddannet som mejerist, men fik sidenhen stillet diagnosen Aspergers. Og dermed fandt han også ud af, hvorfor han kan noget særligt med tal.

- Det er min autisme, som giver mig evnerne til at udvikle den slags talsystemer, som ligger til grund for POM, siger Kenny, der i 2005 kom til Special Minds i Aarhus, hvor han i mange år har været ansat som it-konsulent.

- Det passer mig fortrinligt at være her. Jeg kan lide genkendelighed i min hverdag, siger Kenny.

Venter i spænding

Den 48-årige talknuser med den sjældne begavelse har svært ved at forklare, hvordan han er nået frem til POM-quizzen. Eller rettere Kennys forklaringer går så stærkt, at almindelige dødelige ikke kan følge de lynhurtige logikker, når han forklarer. Han ved godt, at folk ikke tænker som ham, men han håber alligevel, at de har mod på POM.

- I mange år har det været min drøm, at min POM-talkryds skulle blive bredt ud. Nu er jeg spændt på, om folk kan finde ud af den, siger han.

Her er opgavevejledning og din første POM-quiz: https://suf.dk/om-os/nyheder/om-os-nyheder-guidepomquiz

 

Få en POM hver uge!

Er du vild med POM, kan du få en ugentlig POM fra Kenny Carstensen direkte i din maiboks. Skriv en mail til Kenny på kca@specialminds.dk, og du kommer på POM-listen. Du kan til hver en tid blive slettet fra listen igen.

 

 

Nyheder