Botilbud med individuel støtte til unge og voksne med psykiske og sociale vanskeligheder
Godkendt efter Servicelovens §§ 107 og 108-botilbud med 30 pladser. Vores målgruppe tæller unge og voksne mellem 18 og 45 år med psykiske og sociale vanskeligheder
SUF Stranden er godkendt Serviceloven §§ 107 og 108-botilbud med 30 pladser. Vores målgruppe tæller unge og voksne mellem 18 og 45 år med psykiske og sociale vanskeligheder.
Typisk er der tale om mennesker, som står et sted i livet, hvor de har svært ved at finde motivation til at ændre deres situation og mobilisere den nødvendige handlekraft. Mange har derfor også vanskeligt ved at indgå i sociale fællesskaber som fx på en uddannelsesinstitution eller arbejdsplads.
Hos SUF Stranden har vi specialiseret os i at vejlede og hjælpe disse unge og voksne, der har behov for massiv og individuelt tilrettelagt støtte. Rammen er vores bomiljø, hvor de unge og voksne gør sig praktiske erfaringer med hverdagen og udvikler sig personligt hen mod et liv med størst mulig selvstændighed.
Unge og voksne, som bliver indskrevet hos SUF Stranden, får:
- tilknyttet en primær og en sekundær kontaktperson
- udleveret mobiltelefon, som gør det muligt at få støtte og vejledning 24 timer i døgnet
- ADL-træning (personlig hygiejne, sund kost, rengøring, overholdelse af aftaler)
- tilbud om deltagelse i fællesarrangementer – aktiviteter, udflugter og rejser
- fællesmøder og beboermøder for alle indskrevne hver måned
- støtte i samarbejdet med sagsbehandlere, psykolog/psykiater, familie, uddannelse og arbejde
- støtte til erhvervspraktik eller til at få succes med arbejde
- hjælp til at skabe et netværk
- gennem vores aktivitetsmedarbejder hjælp til at etablere fritidsinteresser
- personlighedsudviklende samtaler, der eventuelt suppleres med psykologisk eller psykiatrisk udredning
- supervision og vejledning omkring komplicerede problemstillinger
Se filmen her, hvor afdelingsleder på SUF Stranden, Mads Hedegaard Richmond fortæller om stedet og viser rundt.
“Da jeg kom til Stranden, var jeg helt fucked. Der var tidspunkter, hvor jeg burde have været smidt ud. Jeg fik vildt mange chancer, og det er jeg taknemmelig for i dag.”
Tidligere ung hos SUF Stranden

Sådan arbejder vi
Til at begynde med fokuserer vi først og fremmest på at opbygge en god relation. Den tillidsfulde dialog skaber en gensidig respekt og giver os mulighed for at tilrettelægge et individuelt tilpasset forløb. Målet er at forbedre livskvaliteten ved at hjælpe den unge eller voksne til øget selvindsigt. Det drejer sig om at opøve sociale og personlige kompetencer, som gør vedkommende i stand til at tage ansvar for sin egen tilværelse.
De unge og voksne bor på egne værelser eller i lejligheder, og samtidig er de en del af et fællesskab, hvor omdrejningspunktet er samspil, dialog og personligt engagement. Kombinationen af vores relationsarbejde og fællesskabet udvikler den unge eller voksne både personligt og socialt.
Den sunde livsstil
På SUF Stranden arbejder vi målrettet med sund livsstil som ”det fælles tredje”. Vi har for eksempel fokus på åndedrætsøvelser til at mindske stress, sund mad, god søvn, mindfulness og fysisk aktivitet.
Vi er der altid
Vores socialkonsulenter står til rådighed 24/7 året rundt, og det betyder, at vores unge og voksne til enhver tid kan få fat på deres kontaktperson, når behovet opstår.
Beliggenhed og pladser
SUF Stranden er godkendt til 30 indskrivninger. Udgangspunktet er SUF Strandens bosted på Amager Strandvej 222 med plads til otte beboere. Når vi vurderer, at den unge er klar til at rykke videre fra SUF Strandens rammer på Amager, kan vi tilbyde en af vores fire lejligheder på Amager i gåafstand fra bostedet eller en af vores 18 lejligheder i et opgangsfællesskab på Østerbro. Her får den unge eller voksne mulighed for at bo på mere selvstændige præmisser, men stadig med daglig kontakt til sin kontaktperson, og med fortsat mulighed for at benytte villaen på Amager som et dagtilbud og en daglig base.
Til unge og pårørende
Er du ung eller pårørende har du sikkert en masse spørgsmål til, hvordan det er at være i SUF, og hvordan du får en plads hos os. Vi har samlet lidt information om, hvordan det foregår på tværs af vores afdelinger.

Medarbejdere
Materialer
SUF Stranden
Download vores folder til pårørende her.
Appetit på livet
Download vores hæfte om kost- og motionsvnaer i den socialpædagogiske praksis.
Appetit på livet – opskrifter
Download pdf med sunde opskrifter.
Kontakt
SUF Stranden
Amager Strandvej 222
2300 København S
Kontakt:
Afdelingsleder Mads Hedegaard Richmond
Tlf.: 32 55 35 02
Mail: mhr@suf.dk
