
BOAS LY
– et aktivitetstilbud i dagtimerne for unge voksne med autisme og social isolation
Hos BOAS Frederiksberg skaber vi rammerne for fællesskab med vores dagaktivitetstilbud BOAS LY.
Her har mennesker med autismespektrumsforstyrrelse og følgetilstande mulighed for at træde ind i en social og forudsigelig ramme på ugentlig basis. Med afsæt i autismefaglig viden skaber vi rammerne for, at deltagerne kan være fælles om en interesse, hvor de selv kan komme til udtryk.
Det kan være alt fra keramikværksted og kunstværksted, til skriveværksted, eller bordrollespil. Nye aktiviteter udvikles på baggrund af forslag fra de unge. Her er forslag som japansk kultur, regnbuecafé, tekstilværksted og meget mere.
Målet er, at den enkelte
- kommer ud af social isolation
- indgår i fællesskab
- får et meningsfuldt indhold i hverdagen og bedre trivsel
- får erfaring med at udtrykke sig kreativt på forskellige måder
- får erfaring med deltagelse i interessefællesskaber, som giver mod til på sigt at deltage i eksterne aktivitetstilbud
- får mulighed for at arbejde med personlige mål, fx ift. transport, social interaktion og kommunikation.
Hvem er LY til for?
LY er for unge voksne, som har svært ved at opsøge andre fællesskaber og ellers kommer til at leve i social isolation og mistrivsel. Aktiviteterne er et tilbud til unge voksne, som er tilknyttet en BOAS-afdeling i København.
Hvordan ser en dag ud?
Når man træder ind ad døren hos LY, bliver man en del af et mindre hold (5-6 personer). Vi er sammen i rolige rammer, hvor der er mulighed for at tage individuelle hensyn. Der kan være 2 daglige aktiviteter i LY, og det varierer over tid, hvilke aktiviteter der er mulighed for. De unge tilmelder sig en eller flere aktiviteter i samarbejde med deres socialkonsulent.
Alle aktiviteter varer 2½ time med et forudsigeligt indhold og en indlagt pause.
- 10.00-12.30: Formiddagsaktivitet
- 13.30-16.00: Eftermiddagsaktivitet
Aktiviteterne faciliteres af en intern eller ekstern fagfaglig værkstedsleder, fx en keramiker, kunstner eller forfatter, og en pædagogisk medarbejder, som tager ansvar for rammen og understøtter det sociale rum og fællesskabet. Den fag-faglige værkstedsleder kan være en peer-medarbejder med særlig viden og kunnen ift. indholdet i aktiviteten.
Vil du høre mere
Er du interesseret i at vide mere om LY, så kontakt:
Krista Naver, afdelingsleder, BOAS Frederiksberg
Tlf.: 30 84 46 19
Mail: kn@suf.dk