Botilbud efter §§ 66 og 107 – med retning mod uddannelse eller job – målrettet unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse

Nyt tilbud til normalt begavede unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse

 

BOAS Aarhus er et helt nyt botilbud til normalt begavede unge og voksne med Autisme Spektrum Forstyrrelse og sociale og faglige udfordringer. Vi er tæt forbundet med Special Minds og har til formål at gøre den unge eller voksne klar til at bo selv, samtidig med, at han/hun gennemfører en uddannelse og bliver klar til at komme i beskæftigelse.

 

Vi er et botilbud med 8 pladser efter Servicelovens §§66 og 107.

 

Målgruppen er normaltbegavede unge og voksne i alderen 16-40 år med Autisme Spektrum Forstyrrelse og følgetilstande som ADHD, angst, depression, OCD eller Tourette. Det er kendetegnende for de unge og voksne, at de har enten sociale, faglige eller praktiske udfordringer.

For at få en plads hos BOAS Aarhus, skal den unge eller voksne være i stand til at starte på STU eller et uddannelses- eller beskæftigelsesrettet forløb hos Special Minds, men det er ikke et krav.

BOAS Aarhus tilbyder støtte i egen bolig og får på sigt placering i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby – et kontor– og arbejdsfællesskab for virksomheder, der arbejder for et rummeligt arbejdsmarked. Her har også Special Minds adresse. Boligerne skal til at opføres, og derfor har BOAS Aarhus midlertidig adresse i en ejendom i Stavtrup.

Tilbuddet omfatter

  • to fast tilknyttede socialkonsulenter

  • rådighed 24/7 med mulighed for at tilpasse støtten til den enkelte og dennes individuelle udvikling

  • deltagelse i sociale fællesskaber med udgangspunkt i den enkeltes særlige ønsker og behov – herunder også deltagelse i aktiviteter sammen med de øvrige beboere samt planlægning af aktiviteter udenfor tilbuddet

  • hjælp til forskellige praktiske opgaver i hverdagen såsom økonomi, tøjvask, madlavning og rengøring

  • støtte til fysisk og mental sundhed

  • et tæt samarbejde med centrale aktører i den unges liv, fx arbejdsplads, dagsbeskæftigelse, skole, uddannelsesinstitution, psykiatri, kommune og pårørende

Her bor vi. BOAS Aarhus får adresse i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby, som også er hjemsted for Special Minds. På Vækstparkens grønne arealer bliver der opført 8 autismevenlige boliger med et tilknyttet fælleshus, som sammen med Vækstparken bliver ramme om aktiviteter og socialt samvær. Hver bolig bliver på 30 kvadratmeter med eget bad, tekøkken, opholdsrum og soveværelse. Vækstpark for Socialøkonomi er placeret tæt på offentlig transport, som gør det nemt at komme til og fra Aarhus.

Mens vi venter på, at boligerne i Viby bliver gjort klar til indflytning, har vi midlertidig adresse i en ejendom i Stavtrup, hvor der er indrettet tre selvstændige værelser samt fælles køkken, bad, opholdsstue og adgang til have.  

Pårørende. Samarbejdet med pårørende kommer til at spille en væsentlig rolle hos BOAS Aarhus. Vi ønsker både at inddrage pårørende, når det giver mening for den unge og voksne, og når det handler om at skabe et helhedsbillede af den unge og voksnes historie og livssituation. I løbet af året vil der således blive taget initiativ til forskellige pårørendearrangementer. 

Til unge og pårørende. Er du ung, voksen eller pårørende, har du sikkert en masse spørgsmål til, hvordan det bliver at bo i BOAS Aarhus. Du er velkommen til at kontakte os for at høre nærmere og finde ud af, om det er et sted for dig. Indskrivning sker gennem din sagsbehandler og hjemkommune.

Kontakt

Ditte Husth Andersen Afdelingsleder, BOAS Aarhus, t. 2119 0407, dha@suf.dk  

Informationerne for BOAS Aarhus er endnu under opbygning, så vi vil varmt anbefale, at du vender tilbage til denne side, som inden længe giver dig det fulde overblik.

      

 

BOAS Aarhus

Onsholtvej 242
8260 Viby J

Tlf.: 21 19 04 07 (afdelingsleder Ditte Husth Andersen)

Mail: dha@suf.dk

Sikker mail