Individuelle løsninger
SUF Nord er specialister i at skabe individuelt tilrettelagte tilbud efter Barnets lov §§ 43 og 114 samt Serviceloven §§ 85, 107 og 108
Hos SUF Nord tilbyder vi individuelt tilrettelagte tilbud i botilbud og solisttilbud.
Målgruppen
Tilbuddene hos SUF Nord retter sig mod personer med multiple problemstillinger inden for psykiatri, Autisme Spektrum Forstyrrelse og/eller nedsat psykisk funktionsevne.
For at skabe de ønskede resultater, er det vores erfaring, at det er nødvendigt at tænke utraditionelt og målrettet. Vi har fokus på, hvordan vi skaber et forløb for den enkelte, der giver tryghed, øget livskvalitet og gode rammer for udvikling.
Vi nedtrapper støtten
SUF Nord har erfaring med at lave tilbud, som skaber grobund for personlig udvikling og dermed reduktion af støtte over tid. Det kan være mennesker, der ved indskrivning har brug for et døgntilbud, og som udvikler sig til kun at have brug for få timers ugentlig støtte.
20 år med aftryk i Nord
I to årtier har vi skabt individuelt tilrettelagte løsninger. Vi er drevet af faglig stolthed og engagement – og glæder os, hver gang en ung tager nye vigtige skridt hen mod øget selvstændighed.
Tag et kig indenfor: På små to minutter giver vi dig her et indtryk af SUF Nord
“Hos SUF Nord fik jeg lov til selv at formulere mig, og det gjorde, at jeg følte mig set og hørt på en respektfuld og omsorgsfuld måde.”
Ung, tidligere indskrevet i SUF Nord
Jeg har noget vigtigt, jeg gerne vil fortælle
Sidsel Høgenhaug har gjort det til sin livsopgave at dele ud af sine erfaringer og sin historie som tidligere bruger hos blandt andet Den Sociale Udviklingsfond. Hun vil give behandlingssystemet brugbar viden og bud på nye sociale løsninger.
Hvem kan få plads hos SUF Nord?
Personer fra hele landet kan få plads i et tilbud hos SUF Nord. Kontakt os for et skræddersyet tilbud. Vi udarbejder altid gerne en vurdering af kommende sager ganske uforpligtende.
Se vores godkendte tilbud på Tilbudsportalen.
SUF Nord holder til i en større ejendom i Aalborg tæt på andre uddannelser, skov og park. Beboerne har egne lejligheder med adgang til fælleslokaler med køkken og mulighed for socialt samvær. Kost og sundhedsfremme har stort fokus i vores indsatser. SUF Nord har desuden etableret egen sansehave, der fungerer som et vigtigt miljøterapeutisk rum.
Til unge og pårørende
Er du ung eller pårørende har du sikkert en masse spørgsmål til, hvordan det er at være i SUF, og hvordan du får en plads hos os. Vi har samlet lidt information om, hvordan det foregår på tværs af vores afdelinger.
Tilbud efter Barnets lov § 43 samt Serviceloven §§ 107 og 108
SUF Nord har mange års erfaring med botilbud med døgndækning.
Botilbuddet tager udgangspunkt i en faglig tilgang, hvor relationerne, strukturen, selvstændigheden, anerkendelsen samt neuropædagogikken er i fokus.
Vi benytter metoder som:
- Omsorg via berøring og pædagogisk massage
- Social færdighedstræning
- Strukturpædagogisk tilgang
- Relationspædagogik
- Jeg-støttende, motiverende og værdsættende samtaler
- Omsorgsfuld håndtering af problemskabende adfærd
- Mobil- og velfærdsteknologi
Vi har desuden fokus på kost og motion, livsglæde og udvikling.
Målgruppen for botilbuddet
SUF Nord har gode erfaringer med at skabe udvikling hos unge og voksne, som ellers har haft svært ved at passe ind i rammerne i andre tilbud. Vores målgruppe er:
15-50 årige med Autisme Spektrum Forstyrrelse, forandret virkelighedsopfattelse, udviklingshæmning, stressbelastning, selvskadende adfærd.
Mennesker, der har brug for omfattende hjælp, støtte og omsorg.
Pædagogisk tilgang
- Medinddragelse og ansvarlighed
- Troværdighed, positiv opmærksomhed og kontinuitet
- Klare aftaler og rammer
- At lære at tage ansvar gennem synliggørelse af muligheder og resultater
- ADL-træning og social færdighedstræning
- Strukturpædagogisk tilgang, kognitive metoder, strukturerede visuelle samtaler, psykoedukation, m.m.
- Relationspædagogik
- Brug af velfærdsteknologi og digitale løsninger, f.eks. strukturplaner og alarmer på smartphones og tablets
Solisttilbud
SUF Nord har mange års erfaring med at tilrettelægge individuelle enkeltmandsprojekter – en løsning med døgndækning, der skaber udvikling for mennesker, som ofte ikke kan rummes andre steder.
Målgruppe
SUF Nords enkeltmandsprojekter er målrettet mennesker, der har brug for omfattende hjælp, støtte og omsorg.
Ved hver enkelt løsning tager vi afsæt i det enkelte menneske og dets udfordringer. Vi skaber en boligramme og et miljø, der giver den nødvendige tryghed og tillid.
Herfra arbejder vi målrettet med udvikling af færdigheder, sociale og personlige kompetencer og at styrke den enkeltes selvstændighed og selvhjulpenhed for derigennem at reducere behovet for støtte.
Metode og pædagogik
Pædagogisk og metodisk arbejder vi ud fra:
- En relationspædagogisk, strukturpædagogisk, neuropædagogisk og kognitiv tilgang
- Fokus på at oparbejde forståelse af egne kompetencer og øget selvværd
- Fokus på at blive i stand til at tage ansvar for eget liv og opnå minimalt behov for støtte
- Social færdighedstræning og psykoedukation
- Sundhed, kost og bevægelse
Kommuner og psykiatri om samarbejdet med SUF Nord
SUF Nord leverer mere end vi forventer
”Med fokus på udvikling er SUF Nord rigtig gode til at få borgere videre. Vi har stor tillid til, at vi får det, som vi har lavet aftale om – og nogle gange får vi også mere, end vi forventer.
Vi oplever SUF Nord som meget professionelle og fagligt dygtige. Socialkonsulenterne har et godt og realistisk blik for borgerens ressourcer. De er gode til at hjælpe borgere med at indgå i det omgivne samfund, fx fritidstilbud, job og uddannelse.
Vi har blandt andet brugt SUF Nord, når andre tilbud ikke rækker. Nogle gange står vi med borgere, som har brug for en høj grad af fleksibilitet og anderledes rammer i forhold til støtte for eksempel i egen bolig. Her formår SUF Nord at imødekomme vores behov.
Som sagsbehandlere er det vigtigt, at vi følger udviklingen hos den enkelte borger på et relevant niveau. Med SUF Nord har vi faste aftaler om skriftlige statusskrivelser, og vi ved, at vi hører fra dem, når det er relevant og kræver vores inddragelse.”
Bente Larsen, faglig leder, Sagsbehandlerteam Vesthimmerlands Kommune
Støtter den psykiatriske indsats
”Jeg har kendt SUF Nord i mange år, og der er en god og gensidig respekt for psykiatriens samspil med deres socialpædagogiske arbejde.
SUF Nord er kendetegnet ved et meget engageret og professionelt personale. De følger op på ting, tager initiativ og tør tænke ud af boksen, når det er nødvendigt med nye initiativer til gavn for borgeren.
Mit indtryk er, at SUF Nord formår at skabe udvikling på kort tid. Det hænger ganske givet sammen med, at de møder borgeren med stor værdighed og respekt. Den værdige tilgang betyder, at borgeren oplever livskvalitet og dermed også er et sted, hvor der er basis for udvikling.”
Jimmi Nielsen, psykiater, Center for Skizofreni, Aalborg Universitets Hospital
Naturen ind i indsatsen
I SUF Nord arbejder vi målrettet med inddragelse af naturen som et aktivitets- og samværstilbud, der fremmer den enkelte borgers personlige trivsel, udvikling og evne til at træde ud i verden.
I 2020 har vi etableret en sansehave som en integreret miljøterapeutisk indsats. Haven er indrettet med forskellige rum, som inviterer til stilhed, afslapning og dialog. Her er fx hængekøje, et afskærmet drivhus og et ’strandområde’ med liggestole og mulighed for sandstrand mellem tæerne.
I sansehaven kan beboerne arbejde roligt med at fjerne ukrudt og vande planter. Hver borger har også mulighed for egen plantekasser med fx jordbær, chiliplanter, blomster eller grøntsager. Plantekasserne skaber ejerskab og inddragelse.
Haven som pædagogisk værktøj
Sansehaven hjælper vores beboere til frivilligt at bevæge sig udenfor, hvor de ellers ofte søger at skærme sig fra verden. På den måde kan vi gennem sansehaven gradvist arbejde med at få vores borgere til at træde ud i den verden, som de ellers kan have svært ved at færdes i.
Vi arbejder bl.a. med tilgangen Low Arousal, hvor vi bruger sansehaven til at komme helt ned i gear og give mulighed for, at medarbejderne i SUF Nord gennem egen adfærd og aktiviteter i sansehaven motiverer og støtter den enkelte borger til at gå med og til at tage del i haven. På den måde inviterer sansehaven til at være sammen om et fælles tredje, fx at være sammen om at passe og pleje haven, lave bålmad, bruge haven som sanseterapeutisk oplevelsesrum. Sansehaven giver ligeledes mulighed for motorisk stimulation, fx ved balancetræning på trædesten.
Styrket selvbestemmelse og selvstændig bolig giver reduktion i støtte
Trine har et liv med gennemgribende udviklingsforstyrrelse og skizofreni. Hun er i gang med en udvikling, hvor hun går fra massiv døgndækning til et liv i selvstændig bolig
Medarbejdere
Materialer
Download SUF Nord-brochuren
Brochure om SUF Nords botilbud på Sohngårdsholmsvej.
Visitation og Priser
Kontakt
SUF Nord
Sohngårdsholmsvej 49
9000 Aalborg