SUF DNA

 

 

Værdier og fortællinger fra Den Sociale Udviklingsfond

Når en virksomhed eller organisation lægger sin strategi, sker det som oftest ved, at der tages afsæt i et her og nu-billede og et fast blik rettet mod fremtiden.

Spørgsmålet er dog, om det er fyldestgørende.

Hvad blev der af den historie, som har formet organisationens identitet? Dens dna? Uanset hvordan man end vender og drejer det, så er alle virksomheder og organisationer i tidernes morgen blevet født ud af nogle tanker og ideer. En ambition om at løse et problem. Dække et behov. Det gælder også Den Sociale Udviklingsfond (SUF), der blev skabt af en flok progressive ildsjæle i 1991.

Denne bog, som bærer titlen SUF DNA, og som sendes på gaden i anledning af at SUF i 2016 fylder 25 år, har to formål: Dels at udfolde de tanker, den kultur og de værdier, der ligger til grund for den socialpædagogiske praksis i Den Sociale Udviklingsfond. Dels at præsentere en række nedslag på vores arbejde ude i de enkelte afdelinger. Det sker gennem interviews med personer, der alle har det til fælles, at de på grund af forskellige komplekse problemstillinger har været i et forløb i Den Sociale Udviklingsfond. Foruden disse personer, der modigt har indvilliget i at dele ud af deres historier, medvirker også de socialkonsulenter, pårørende og professionelle samarbejdspartnere, som har været tæt på de mennesker, der her deler deres historier. 

Det er ikke nødvendigt at læse bogen fra ende til anden. Du kan også vælge at læse enkelte kapitler. Af hensyn til de medvirkende optræder flere af dem under et andet navn.   

Det er vores håb, at SUF DNA vil give dig indblik i en organisation, der sætter en ære i at skabe de bedst mulige socialpædagogiske løsninger ved at være tro mod sig selv, sit særpræg og sin historie. En organisation, der ikke arbejder fra sag til sag, men fra menneske til menneske. Sådan har det været siden begyndelsen i 1991 – og sådan vil det også være i fremtiden.

 

Få bogen tilsendt - send dine oplysninger til suf@suf.dk herefter sender vi bogen afsted til dig. 

 

Michael Hansen

Direktør, Den Sociale Udviklingsfond