Vi vil have mere end stærke socialfaglige kompetencer

Som socialkonsulent i SUF kommer du i kontakt med din indre iværksætter. Tag med til SUF Skallen, som lige nu er søger en socialkonsulent, der brænder for at være medskaber af dagtilbuddet  

 

Når du søger ansættelse som socialkonsulent i en af vores 28 afdelinger rundt om i landet, skal du kunne alt det, som du også skal kunne andre steder. Du bliver bedt om at dokumentere relevant uddannelsesbaggrund og erfaring, som viser, at du er stærk i arbejdet med unge i sårbare livssituationer.

Men vi forventer faktisk mere end det. Vi forventer også, at du har lyst til at være med til at udvikle den afdeling, du bliver ansat i – den sociale indsats går hånd i hånd med din indre iværksætter.

Tag nu for eksempel med til SUF Skallen i København, der er et botilbud til unge med behov for omfattende støtte for at få hverdagen til at fungere. Her er man lige nu på jagt efter en socialkonsulent, som er klar til at blive en del af – og tage aktivt del i – den udviklingsproces, som SUF Skallen befinder sig i.

– Lige nu står vi et sted, hvor vi har fokus på, hvordan vi kan udvikle vores dagtilbud, så det i endnu højere grad understøtter de mål, vi sætter for de unge. I dét lys skal vores kommende socialkonsulent ikke kun varetage arbejdet med de unge, men også kunne se det meningsfulde i at bidrage til afdelingens samlede udvikling, siger Henriette Høst-Madsen, afdelingsleder, SUF Skallen.

Moduler med sundhed

Helt konkret går tankerne hos SUF Skallen lige nu i retning af at sætte endnu større fokus på behandling, kost og sundhed.

– Vi kigger på, hvordan vi kan skabe moduler i hverdagen, hvor der mere skematisk og målrettet bliver arbejdet med emner som god mad eller fysisk bevægelse. Her vil vi have en medarbejder, som ikke alene kommer med en relevant socialfaglig baggrund, men som måske også har nogle kompetencer eller interesser inden for eksempelvis madlavning, mindfulness eller undervisning – og som brænder for at være medudvikler, siger Henriette Høst-Madsen.         

Nyt indhold til Baghuset

Det er i høj grad det såkaldte Baghuset, der er omdrejningspunktet for den igangværende udvikling af SUF Skallen. Baghuset er et dagtilbud til unge, som ikke er i uddannelse eller beskæftigelse, og som har ekstra behov for at få skabt indhold og struktur i deres hverdag. 

– Baghuset er i høj grad en træningsbane for de unge, som skal hjælpe dem med at få indsigt i egne styrker, resurser og begrænsninger, så de på sigt får en liv med størst mulig selvstændighed. Derfor er det også helt afgørende, at vi hele tiden er bevidste om, hvordan vi bedst muligt kvalificerer indholdet i Baghuset, og det er her, at en socialkonsulent skal kunne gå ind og bidrage, siger Henriette Høst-Madsen.

Et specielt mindset

Afdelingslederen er ikke i tvivl om, at fremtiden i SUF kalder på endnu flere socialkonsulenter, der kommer med et mindset, der rækker ud over den socialfaglige ballast.

– SUF er kendetegnet ved at være en organisation, hvor medarbejderne får stort ansvar og rig mulighed for at definere rammerne for deres arbejdsdag. Og det er samtidig en organisation, hvor der hele tiden er en fælles nysgerrighed på at udvikle vores indsatser og metoder. Som socialkonsulent skal du være gjort af et særligt stof, fordi du både skal kunne varetage den konkrete indsats og samtidig bidrage til den samlede udvikling, siger Henriette Høst-Madsen og slutter:

– Den gode historie er, at du på den måde selv er med til at skabe rammerne for dit arbejdsliv.    

Er du nysgerrig på den ledige stilling som socialkonsulent hos SUF Skallen, så finder du stillingsopslaget her

Nyheder