SUF Nyheder

Interessen for Café Frida breder sig

jan 2, 2024

Socialøkonomiske Café Frida i Aarhus mærker interessen for beskæftigelsesrettede indsatser for sårbare mennesker. For eksempel har Nordisk Ministerråds sekretariat været på besøg.

Først var det 25 SOSU-studerende og deres underviser, som bankede på døren. Så var det en delegation fra Nordisk Ministerråds sekretariat, der kom på besøg. 

Hos vores afdeling Café Frida i Aarhus oplever de en voksende interesse, som kommer flere steder fra. En interesse, som handler om, hvordan Café Frida som socialøkonomisk virksomhed fungerer som et afklaringstilbud for sårbare mennesker i alderen 18-30 år, der har brug for støtte til at komme i uddannelse og job og genfinde livsmodet. 

– Vi er meget glade for den store interesse, fordi den giver os anledning til at fortælle om, hvordan vi lykkes med at skabe beskæftigelsesrettede indsatser for sårbare mennesker i en ganske særlig ramme, siger Line Kristine Jensen, socialkonsulent hos Café Frida. 

Tværgående udfordring 

Laura Rømer Weirsøe, der er seniorrådgiver i Nordisk Ministerråds sekretariat, var da heller ikke i tvivl om, at Café Frida skulle være en af destinationerne, da hun på vegne af 14 nordiske kollegaer –på tværs af forskellige sektorer arbejder indenfor bl.a. uddannelse, arbejdsliv og social- og sundhedsområdet – tog hul på at arrangere en inspirationstur til Aarhus.        

– Jeg ville gerne vise mine nordiske kolleger, hvad vi kan i Danmark, når det kommer til socialøkonomi, fortæller Laura Rømer Weirsøe, som har arbejdet indenfor det sociale område i mange år, og som derfor kender en del til socialøkonomiske virksomheder i forvejen.  

Hun fortsætter:  

– Udfordringen, der i disse år går på tværs af sektorer og landegrænser, drejer sig om de mange udsatte unge, som er massivt udfordrede, og som står udenfor job og uddannelse. Her melder Café Frida sig som et interessant tilbud, fordi det er organiseret som et ’ægte’ arbejde for dem, som er i afklaringstilbud. De kan se, at de bidrager til noget konkret og skaber en oplevelse for de helt almindelige café-gæster, som kommer ind fra gaden.         

Fynboerne kommer 

Noget af det, som gjorde særligt indtryk på Laura Rømer Weirsøe, var, at det hos Café Frida er lykkedes at skabe tilbud, som ikke fremstår institutionelt.   

– Jeg oplever Café Frida som et rummeligt sted, der i den grad er personbåret, og hvor man kerer sig om hinanden, siger Laura Rømer Weirsøe.

Se video om Café Frida her (YouTube)

{

– Vi er meget glade for den store interesse, fordi den giver os anledning til at fortælle om, hvordan vi lykkes med at skabe beskæftigelsesrettede indsatser for sårbare mennesker i en ganske særlig ramme.

Line Kristine Jensen, socialkonsulent hos Café Frida.

Mere SUF nyt

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Til årets SIKON-konference om autisme talte psykolog og forfatter Dorthe Birkmose til en fyldt sal, om de ord, der snyder og ødelægger mennesker. Kathrine Klærke, kompetenceudvikler i SUF, lyttede med

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden

”Så kan du blive gammel her”

”Så kan du blive gammel her”

Udbrændthed og stresssygemeldinger havde skubbet skolelæreren Camilla Guldager Troelsø ud på kanten af arbejdsmarkedet. I dag har hun fundet sit andet arbejdsliv som fleksjobber hos BOAS Mentor

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

Psykisk sårbare, som er indskrevet i et §107-tilbud, presses fra mange sider. I BOAS Taastrup søger de at skabe tryghed og ro ved hjælp af en af deres kerneværdier