SUF Nyheder

SUF Veteran indvier ny afdeling og aktivitetshus på samme tid

mar 21, 2023

Fredag den 17. marts blev der skrevet endnu et kapitel i historien om et af Danmarks første forsorgshjem for krigsveteraner

– Det har været længe undervejs. Men nu er vi her! 

Sådan lød ordene fra Jesper Maigaard, forstander for SUF Veteran, da han foran beboere, ansatte og gæster bød velkommen i anledning af åbningen af et helt nyt aktivitetshus samt en ny afdeling for krigsveteraner.  

Et nyt kapitel føjer sig dermed til historien om et af Danmarks første forsorgshjem for krigsveteraner, som åbnede i 2016, og det var noget af det, som Michael Hansen, direktør i Den Sociale Udviklingsfond, sigtede til, da han i sin tale sagde: 

– Drømmen om at skabe det her, har været der stort siden dag ét, og der har været mange bump på vejen, inden det lykkedes. Nu står det her, og når jeg ser på nogle af de veteraner, som allerede er rykket ind i husene og trives, så har det været anstrengelserne værd.    

Meningsfuld investering 

Med de ord var der inviteret på rundvisning i det nye aktivitetshus, som er etableret ved det første SUF Veteran på Mosevej i Nr. Broby. Et hus, som blandt andet indeholder te-køkken, samtalerum, stort multiværksted og træningsfaciliteter.   

– Vi har valgt at skabe gode men mindre træningsfaciliteter, hvor målet er, at veteranerne genvinder og genfinder kompetencerne til for eksempel at melde sig ind i det lokale fitnesscentert, fortalte Jesper Maigaard under rundvisningen.  

En af dem, som havde taget turen til det nye fynske veteran-initiativ, var Peter Lykkegaard fra TrygFonden, der sammen med Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond har været med til at bevilge bevillige støtte til SUF Veteran. 

– Det er virkelig en oplevelse at komme ud og se, hvad det er, vi har været med til at donere penge til, sagde Peter Lykkegaard, som især var begejstret for det fællesskab, som en del af de nye rammer indbyder til. 

– At veteranerne kan få lov til at mødes i et værksted eller over et slag bordtennis, virker meget meningsfuldt i forhold til den samlede indsats, sagde han.    

I hælene på ministeren 

Fra aktivitetshuset på Mosevej gik turen videre det til den nye afdeling på Bremerholmgyden, som for få uger siden havde fornemt besøg i skikkelse af fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). Denne gang var det veteranen Martin, som bød gæsterne indenfor, så de kunne se en af de helt nye hytter, som er blevet opført. 

– Når det gælder min drøm om at kunne vende tilbage til en tilværelse som en god far til mine tre børn og en god kæreste, så er den plads, jeg har fået tildelt her, det vigtigste, der er sket i mit liv. Det er i blandingen af ro, fællesskab og professionel støtte, at jeg udvikler mig, sagde han.

{

– Vi har valgt at skabe gode men mindre træningsfaciliteter, hvor målet er, at veteranerne genvinder og genfinder kompetencerne til for eksempel at melde sig ind i det lokale fitnesscenter.

Jesper Maigaard,
forstander SUF Veteran

Jesper Maigaard
Troels Lund Poulsen besøger SUF Veteran
Troels Lund Poulsen besøger SUF Veteran

Mere SUF nyt

SUF møder fremtidens socialrådgivere

SUF møder fremtidens socialrådgivere

Nysgerrigheden og spørgelysten var stor, da SUF gæstede Professionshøjskolen Absalons Karrieredage og talte med fremtidens socialrådgivere

Når mørket kaster lys over sanserne

Når mørket kaster lys over sanserne

BOAS Taastrup sætter gang i friluftsprojekt, der bringer beboere med autisme, komplekse følgetilstande og sanseforstyrrelser ud i naturen. Målet er en overnatning i shelter til september

Alle vinder på efteruddannelse

Alle vinder på efteruddannelse

I SUF er løbende efteruddannelse et omdrejningspunkt. Det skaber højest mulig kvalitet i opgaveløsningen og bidrager til trivsel blandt medarbejderne

Solisterne finder vej til fællesskab

Solisterne finder vej til fællesskab

Godt et år efter etableringen af botilbuddet BOAS Brønshøj spirer fællesskaberne i det små blandt særligt sårbare beboere med behov for massiv støtte

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) besøgte for få dage siden SUF Veterans helt nye afdeling og blev klogere på et unikt tilbud målrettet PTSD-ramte krigsveteraner

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mange af dem, som bliver indskrevet i SUF, har svært ved at erkende, at de har et misbrug, dokumenterer de seneste tal fra 2022. I SUF Syd, der er godkendt til misbrugsbehandling, har de fundet en vej til at afdække problemet