SUF Nyheder

SUF Veteran indvier ny afdeling og aktivitetshus på samme tid

mar 21, 2023

Fredag den 17. marts blev der skrevet endnu et kapitel i historien om et af Danmarks første forsorgshjem for krigsveteraner

– Det har været længe undervejs. Men nu er vi her! 

Sådan lød ordene fra Jesper Maigaard, forstander for SUF Veteran, da han foran beboere, ansatte og gæster bød velkommen i anledning af åbningen af et helt nyt aktivitetshus samt en ny afdeling for krigsveteraner.  

Et nyt kapitel føjer sig dermed til historien om et af Danmarks første forsorgshjem for krigsveteraner, som åbnede i 2016, og det var noget af det, som Michael Hansen, direktør i Den Sociale Udviklingsfond, sigtede til, da han i sin tale sagde: 

– Drømmen om at skabe det her, har været der stort siden dag ét, og der har været mange bump på vejen, inden det lykkedes. Nu står det her, og når jeg ser på nogle af de veteraner, som allerede er rykket ind i husene og trives, så har det været anstrengelserne værd.    

Meningsfuld investering 

Med de ord var der inviteret på rundvisning i det nye aktivitetshus, som er etableret ved det første SUF Veteran på Mosevej i Nr. Broby. Et hus, som blandt andet indeholder te-køkken, samtalerum, stort multiværksted og træningsfaciliteter.   

– Vi har valgt at skabe gode men mindre træningsfaciliteter, hvor målet er, at veteranerne genvinder og genfinder kompetencerne til for eksempel at melde sig ind i det lokale fitnesscentert, fortalte Jesper Maigaard under rundvisningen.  

En af dem, som havde taget turen til det nye fynske veteran-initiativ, var Peter Lykkegaard fra TrygFonden, der sammen med Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond har været med til at bevilge bevillige støtte til SUF Veteran. 

– Det er virkelig en oplevelse at komme ud og se, hvad det er, vi har været med til at donere penge til, sagde Peter Lykkegaard, som især var begejstret for det fællesskab, som en del af de nye rammer indbyder til. 

– At veteranerne kan få lov til at mødes i et værksted eller over et slag bordtennis, virker meget meningsfuldt i forhold til den samlede indsats, sagde han.    

I hælene på ministeren 

Fra aktivitetshuset på Mosevej gik turen videre det til den nye afdeling på Bremerholmgyden, som for få uger siden havde fornemt besøg i skikkelse af fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). Denne gang var det veteranen Martin, som bød gæsterne indenfor, så de kunne se en af de helt nye hytter, som er blevet opført. 

– Når det gælder min drøm om at kunne vende tilbage til en tilværelse som en god far til mine tre børn og en god kæreste, så er den plads, jeg har fået tildelt her, det vigtigste, der er sket i mit liv. Det er i blandingen af ro, fællesskab og professionel støtte, at jeg udvikler mig, sagde han.

{

– Vi har valgt at skabe gode men mindre træningsfaciliteter, hvor målet er, at veteranerne genvinder og genfinder kompetencerne til for eksempel at melde sig ind i det lokale fitnesscenter.

Jesper Maigaard,
forstander SUF Veteran

Jesper Maigaard
Troels Lund Poulsen besøger SUF Veteran
Troels Lund Poulsen besøger SUF Veteran

Mere SUF nyt

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden

”Så kan du blive gammel her”

”Så kan du blive gammel her”

Udbrændthed og stresssygemeldinger havde skubbet skolelæreren Camilla Guldager Troelsø ud på kanten af arbejdsmarkedet. I dag har hun fundet sit andet arbejdsliv som fleksjobber hos BOAS Mentor

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

Psykisk sårbare, som er indskrevet i et §107-tilbud, presses fra mange sider. I BOAS Taastrup søger de at skabe tryghed og ro ved hjælp af en af deres kerneværdier

Gården – et helt nyt tilbud under SUF Sydsjælland

Gården – et helt nyt tilbud under SUF Sydsjælland

omdrejningspunkt slår SUF Sydsjælland nu dørene op for et tilbud, hvor en landejendom med selvstændige boliger og socialfaglige nøglepersoner bliver den sociale træningsbane for fire sårbare unge. Netop nu sammensættes den kommende personalegruppe

SUF Holstebro udvider med botilbud  

SUF Holstebro udvider med botilbud  

Vores vestjyske afdeling er netop blev godkendt til §§66 og 107. Det betyder helt nye ydelser til særligt sårbare unge med komplekse udfordringer

Da nattevagten vejrede morgenluft

Da nattevagten vejrede morgenluft

Efter at have arbejdet som rengøringsassistent, nattevagt og mentor hos SUF Opgangen i Odense, var Lærke Rasmussen ikke i tvivl, da hun efter færdiggjort uddannelse fik tilbudt job som socialkonsulent