Godkendelsen er på plads. SUF Holstebro bliver for fremtiden botilbud for unge i alderen 16 – 40 år. Det betyder, at vores afdeling i det vestjyske – foruden at yde støtte til mennesker med personlige, sociale og familiemæssige problemstillinger – nu også bliver botilbud for unge og voksne med psykosociale vanskeligheder og andre komplekse udfordringer.
– Med godkendelsen og udvidelsen har vi fået skabt nogle helt nye handlemuligheder, som blandt andet betyder, at de nærliggende kommuner nu har fået et endnu stærkere socialfagligt og lokalt forankret tilbud, der hjælper sårbare unge og voksne i retning mod et liv med størst mulig selvbestemmelse, siger Gitte Jensen, afdelingsleder, SUF Holstebro, der har eksisteret siden 1998.
Den enkeltes ressourcer
Samlet kommer SUF Holstebro fremover til at tilbyde ydelser efter barnets lov §§ 43, 46 og 114 samt serviceloven §§ 85 og 107. Udover botilbud tilbydes bostøtte i eget hjem og efterværn. Fællesnævneren er ifølge Gitte Jensen fortsat at få sårbare mennesker til at lære at mestre eget liv.
– Diagnoser og psykiske problematikker er naturligvis noget, vi forholder os til i den samlede indsats, men vores fokus er altid på den enkeltes ressourcer. I det ligger, at vi laver individuelle forløb, som er nøje tilpasset den enkeltes udfordringer og mål, og hvor en fast kontaktperson hele tiden står til rådighed for den unge, siger Gitte Jensen.
Nærhed og hjemlighed
Hun fremhæver samtidig værdien af, at der er tale om et mindre botilbud med plads til foreløbigt én indskrivning. Målet er gradvist at udvide tilbuddet i takt med, at pladserne bliver fyldt op. Men samtidig betoner Gitte Jensen, at det ikke er ambition at blive et stort tilbud.
– Vi ser en værdi i at være et mindre tilbud. Det betyder, at vi har mulighed for at etablere den oplevelse af hjemlighed og nærhed, som vores unge og voksne har stor gavn af i forhold til at skabe progression, siger Gitte Jensen og nævner, at mange af de mennesker, som gennem årene har været indskrevet i SUF Holstebro, har taget en uddannelse, er kommet i beskæftigelse og har fået et liv i egen bolig.
Nyt ansigt
En af dem, som for fremtiden skal være med til at skabe udvikling i SUF Holstebro, er Stine Mundbjerg Iversen, der er ansat som socialkonsulent. Hun kommer med en baggrund, hvor hun blandt andet har arbejdet med mennesker med dobbelt-diagnoser og autisme samt beskæftigelsesrettede indsatser.
– Jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af SUF Holstebro. Særligt glæder jeg mig til samarbejdet med de unge og voksne. Jeg kan godt lide den tilgang, hvor det ikke handler om at få den enkelte til at passe ind i en bestemt kasse, men hvor der er plads til, at vi laver individuelle løsninger, siger Stine Mundbjerg Iversen.
Døren er åben
Selvom SUF Holstebro har haft gang i en rivende udvikling, så forbliver hovedadressen den samme, nærmere bestemt på Østergade i centrum af Holstebro.
– Om det er en af vores nuværende eller tidligere indskrevne, som ønsker at komme forbi, eller det er en pårørende eller sagsbehandleren, som ønsker at blive klogere på, hvad vi nu kan tilbyde, så står døren åben, siger Gitte Jensen.
– Med godkendelsen og udvidelsen har vi fået skabt nogle helt nye handlemuligheder, som blandt andet betyder, at de nærliggende kommuner nu har fået et endnu stærkere socialfagligt og lokalt forankret tilbud, der hjælper sårbare unge og voksne i retning mod et liv med størst mulig selvbestemmelse.
Gitte Jensen,
afdelingsleder i SUF Holstebro.