SUF Nyheder

Nyt nordjysk autisme-botilbud gør brug af naturen

nov 1, 2024

Med naturen som stressreducerende omdrejningspunkt er botilbuddet SUF Hune nu klar til åbning

Der dufter af friskt træ og ny maling på Kystvejen 16 ved Pandrup i Nordjylland. Det er nemlig her, at det nye botilbud SUF Hune står foran sin åbning. Botilbuddet, der omfatter 11 autismevenlige boliger opført på en fem hektar stor naturgrund, henvender sig til mennesker med autisme og betydelige sanseudfordringer.

– Det er mennesker, som har brug for ro og stressreducerende rammer for at kunne bevæge sig i retning af en tilværelse med størst mulig livskvalitet, fortæller Dorthe Drivsholm, afdelingsleder SUF Hune.

En nødvendighed

Indtil nu har Dorthe Drivsholm været afdelingsleder i SUF Nord i Aalborg, men de seneste tre år har hun sideløbende arbejdet på udviklingen af SUF Hune. Fra årsskiftet er hun den nye leder i SUF Hune, mens en ny afdelingsleder overtager Dorthe Drivsholms tidligere post i SUF Nord. Det nye botilbud er, forklarer Dorthe Drivsholm, en konsekvens af en udvikling på autismeområdet.

– Vi oplever flere og flere med autisme, som har betydelige sanseudfordringer og følgetilstande som angst og stressbelastninger, der viser sig som eksempelvis OCD. Vi kan se, at det er mennesker, som kan have gavn af rolige boligrammer i naturen, hvor de kan få den nødvendige stressreduktion og dermed genvinde livskvalitet og evnen til at indgå i et hverdagsliv med andre mennesker, siger Dorthe Drivsholm.

Ro og fællesskab

På den store naturgrund på Kystvejen ved Hune har hver af de 11 beboere deres egen bolig med bad og toilet. Samtidig gør de anlagte stisystemer på grunden det nemt for beboerne at komme rundt og tage del i fællesskab og aktiviteter, når overskuddet er til det.

– Grundtanken er at skabe en ramme, der giver den fornødne ro, så vi fagligt kan skabe udvikling og eksponering af socialt liv i et tempo, som passer til den enkelte, siger Dorthe Drivsholm og nævner, at otte af boligerne er etableret som såkaldte AT Homes (apart together).

– Det er netop et udtryk for det, som vi hører, flere kommuner efterspørger til den her målgruppe. At man kan bo for sig selv, sammen med andre.

SUF Nord Hune er i gang med en gradvis åbning og er godkendt til at tage imod de første beboere. 1. januar 2025 er alle 11 pladser klar til brug. Tilbuddet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Læs mere: https://suf.dk/suf-hune/

{

Vi kan se, at det er mennesker, som kan have gavn af rolige boligrammer i naturen, hvor de kan få den nødvendige stressreduktion og dermed genvinde livskvalitet og evnen til at indgå i et hverdagsliv med andre mennesker.

Dorthe Drivsholm,
afdelingsleder i SUF Hune

Kontakt Dorthe

Er du nysgerrig på SUF Hune og ønsker at vide mere eller at besøge vores nye afdeling, er Dorthe Drivsholm klar til at tage imod dig. 

Dorthe Drivsholm

Dorthe Drivsholm

Afdelingsleder, SUF Hune

Tlf.nr: 30 84 49 81
Mail: dd@suf.dk

Mere SUF nyt

Hvad skal der til for, at du fungerer godt i dit job?

Hvad skal der til for, at du fungerer godt i dit job?

Spørgsmålet er essentielt for ledere, HR-folk og ansatte, der har psykiske udfordringer eller en diagnose. Sådan lød det fra Kamille Ebbe, regionsdirektør i Den Sociale Udviklingsfond, da hun på konferencen ”fra Stigma til Styrke” udfordrede virksomheders evne til rummelighed.

Jeg er her med min historie

Jeg er her med min historie

Julie har svært ved at se sig selv i det ideal, der klæber til at være en 30-årig i dag. Hun er diagnosticeret med skizofreni. – Det er vigtigt, at min og andre psykisk sårbares historie bliver fortalt, mener hun.

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Til årets SIKON-konference om autisme talte psykolog og forfatter Dorthe Birkmose til en fyldt sal, om de ord, der snyder og ødelægger mennesker. Kathrine Klærke, kompetenceudvikler i SUF, lyttede med

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden