SUF Nyheder

Efterværn er vores spidskompetence

nov 24, 2022

Gennem snart 25 år har SUF Midt/Vest hjulpet sårbare unge det sidste stykke vej ind i voksenlivet og indfriet drømmen om uddannelse, beskæftigelse og et liv i egen bolig

Gitte Jensen er ikke i tvivl, når hun skal sætte ord på, hvad der har kendetegnet SUF Midt/Vest gennem snart 25 år. 

– Efterværn er vores spidskompetence, siger afdelingsleder for SUF Midt/Vest, der er et tilbud til unge fra 15 år med betydelige personlige, sociale og familiemæssige problemstillinger.    

Det er unge, som typisk har været anbragt udenfor hjemmet – på opholdssted eller i plejefamilie – og som har brug for et tilbud for at tage de sidste afgørende skridt ind i voksenlivet.     

– Vi kommer ind dér, hvor kommunen kan se, at det giver mening at etablere et efterværn for en ung, fordi der skønnes at være håb om en meningsfuld fremtid, men hvor der samtidig er behov for intensiv vejledning og støtte for at komme i mål, forklarer Gitte Jensen.   

En hverdag op at køre 

Når en ung indskrives i et efterværn i SUF Midt/Vest, er det med ambitionen om en udskrivning, inden den unge fylder 23 år, hvor efterværnet slutter. 

– Vi er meget bevidste om den slutdato, der ligger i vores kerneopgave, og derfor gælder det også om så hurtigt som muligt at få en hverdag op at køre for den unge, siger Lise Thomsen, socialkonsulent, SUF Midt/Vest.  

Sammen med den unge finder socialkonsulenterne fra SUF Midt/Vest en bolig til den unge, og de hjælper den enkelte med at komme på plads i egen tilværelse og få skabt overblik over økonomi og almindelig husholdning.  

– Det afgørende er, at den unge føler ejerskab for sit efterværn fra starten, for det er i sidste ende det, som gør, at vi kan komme ind og arbejde med det, der aktuelt udfordrer den unge. Samtidig er vi den støtte, de altid kan række ud efter. 

Det kreative rum    

Selvom de unge ikke bor fysisk hos SUF Midt/Vest, er støtten altid helt tæt på. 

– Når vi står med en ung, som har det svært en morgen inden studiestart, eller hvor det hele føles tungt og uoverskueligt juleaften, så er vi dem, som står til rådighed og fastholder progressionen i indsatsen, siger Gitte Jensen.  

Samtidig er fælleslokalerne, som er centralt beliggende i Holstebro, et omdrejningspunkt for samtlige de unge, der bliver indskrevet i SUF Midt/Vest. Her er der kunst på væggene adgang til papir, lærred, tuscher og maling.    

– Vi har en kreativ tilgang til vores arbejde, og det handler ikke om, at de unge alle sammen skal male eller tegne, men om at de indgår i et miljø, hvor man tør gå nye veje for at skabe forandringer, siger Lise Thomsen.

{

– Når vi står med en ung, som har det svært en morgen inden studiestart, eller hvor det hele føles tungt og uoverskueligt juleaften, så er vi dem, som står til rådighed og fastholder progressionen i indsatsen.

Gitte Jensen.

Mere SUF nyt

SUF møder fremtidens socialrådgivere

SUF møder fremtidens socialrådgivere

Nysgerrigheden og spørgelysten var stor, da SUF gæstede Professionshøjskolen Absalons Karrieredage og talte med fremtidens socialrådgivere

Når mørket kaster lys over sanserne

Når mørket kaster lys over sanserne

BOAS Taastrup sætter gang i friluftsprojekt, der bringer beboere med autisme, komplekse følgetilstande og sanseforstyrrelser ud i naturen. Målet er en overnatning i shelter til september

Alle vinder på efteruddannelse

Alle vinder på efteruddannelse

I SUF er løbende efteruddannelse et omdrejningspunkt. Det skaber højest mulig kvalitet i opgaveløsningen og bidrager til trivsel blandt medarbejderne

Solisterne finder vej til fællesskab

Solisterne finder vej til fællesskab

Godt et år efter etableringen af botilbuddet BOAS Brønshøj spirer fællesskaberne i det små blandt særligt sårbare beboere med behov for massiv støtte

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) besøgte for få dage siden SUF Veterans helt nye afdeling og blev klogere på et unikt tilbud målrettet PTSD-ramte krigsveteraner

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mange af dem, som bliver indskrevet i SUF, har svært ved at erkende, at de har et misbrug, dokumenterer de seneste tal fra 2022. I SUF Syd, der er godkendt til misbrugsbehandling, har de fundet en vej til at afdække problemet