SUF Nyheder

Folketingsvalget lever endnu i Nordsjælland

feb 9, 2023

SUF NORDSJÆLLAND: Det nylige folketingsvalg har vakt interesse for politik blandt flere unge og voksne i bo-selv-tilbuddet i Hillerød. Samtidig venter de spændt på, at en fremtrædende politiker inden længe kommer på besøg.

Det kan godt være, at stemmeurnerne for længst er gemt af vejen, og stemmesedlerne er makuleret, men hos SUF Nordsjælland i Hillerød – et bo-selv-tilbud for unge og voksne med sociale og psykiske problemer – er de slet ikke færdige med at snakke politik. 

– Flere af vores unge og voksne, der ellers aldrig har interesseret sig for politik, og som heller ikke alle har orket at stemme, fik under valget vakt en lyst til at engagere sig i politiske spørgsmål. Og det positive er, at engagementet for manges vedkommende har holdt ved, siger Thomas Gammelgaard, afdelingsleder, SUF Nordsjælland.    

Valgcaféen 

Engagementet tog sin begyndelse, da en af aktivitetsmedarbejderne i SUF Nordsjælland, Erik Mathson Larsen, i forbindelse med folketingsvalget kom på dén idé at sætte gang i en valgcafé. 

– Vi startede helt fra bunden med at snakke med de unge og voksne om de forskellige partier og om forskellene på rød og blå blok, og det stod hurtigt klart, at cafédeltagerne både var gode til at komme med holdninger og til at lytte til hinanden, fortæller Thomas Gammelgaard, som samtidig understreger, at en del af formålet også har handlet om at få de unge og voksne til rent faktisk at gå hen og stemme. 

– De fleste af vores unge og voksne gik hen og satte et kryds, og samtidig havde vi en valgaften, hvor vi mødtes, spiste valgflæsk og fulgte med på tv. Det blev en rigtig god aften.       

Politiker i kød og blod 

I SUF Nordsjælland fik de desuden kort før valget besøg af en folketingskandidat fra de Konservative, Christoffer Buus, der kom og fortalte om sin baggrund, og hvad det vil sige at føre en valgkamp.  

– Det var en virkelig god oplevelse, og selvom han kom i sit fine jakkesæt, så var det for vores unge og voksne en øjenåbner for, at politikere i bund og grund er helt almindelige mennesker i kød og blod, der brænder for en sag, siger Thomas Gammelgaard, der var ’helt høj’ efter arrangementet. 

– Det var så fedt at opleve de unge og voksne involvere sig i et socialt forum, mærke samfundsengagement og modtage læring på én og samme tid. Det er jo dét, som det hele handler om, siger han.   

Besøg på Christiansborg  

Og det standser ikke her. Hos SUF Nordsjælland er de således blevet stillet et nyt kommende politikerbesøg i udsigt. Hvem det bliver, vil Thomas Gammelgaard endnu ikke ud med, men at det er en fremtrædende politiker, som svinger ind på Torvet i Hillerød i løbet af foråret, er afdelingslederen ikke i tvivl om. Han går samtidig med forhåbninger om, at turen også kommer til at gå den anden vej. 

– Jeg synes, det kunne være alletiders, hvis vi kan få lov til at komme på besøg på Christiansborg sammen med de unge og voksne, og for os som afdeling har det været fedt at mødes om noget, hvor det handler om at debattere og argumentere, slutter Thommas Gammelgaard.

{

– Det var en virkelig god oplevelse, og selvom han kom i sit fine jakkesæt, så var det for vores unge og voksne en øjenåbner for, at politikere i bund og grund er helt almindelige mennesker i kød og blod, der brænder for en sag.

Thomas Gammelgaard.

Mere SUF nyt

Alle vinder på efteruddannelse

Alle vinder på efteruddannelse

I SUF er løbende efteruddannelse et omdrejningspunkt. Det skaber højest mulig kvalitet i opgaveløsningen og bidrager til trivsel blandt medarbejderne

Solisterne finder vej til fællesskab

Solisterne finder vej til fællesskab

Godt et år efter etableringen af botilbuddet BOAS Brønshøj spirer fællesskaberne i det små blandt særligt sårbare beboere med behov for massiv støtte

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Forsvarsministeren gør holdt ved SUF Veteran

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) besøgte for få dage siden SUF Veterans helt nye afdeling og blev klogere på et unikt tilbud målrettet PTSD-ramte krigsveteraner

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mørketal skal blotlægges gennem en anden sprogbrug

Mange af dem, som bliver indskrevet i SUF, har svært ved at erkende, at de har et misbrug, dokumenterer de seneste tal fra 2022. I SUF Syd, der er godkendt til misbrugsbehandling, har de fundet en vej til at afdække problemet

Efterværn er vores spidskompetence

Efterværn er vores spidskompetence

Gennem snart 25 år har SUF Midt/Vest hjulpet sårbare unge det sidste stykke vej ind i voksenlivet og indfriet drømmen om uddannelse, beskæftigelse og et liv i egen bolig

SUF åbner forsorgshjem nummer to på Fyn

SUF åbner forsorgshjem nummer to på Fyn

Lige siden SUF Veteran åbnede i 2016, har der været efterspørgsel på endnu et tilbud. Den 14. november 2022 er der åbnet en ny afdeling i Jordløse på Vestfyn, og de første veteraner er flyttet ind.