SUF Nyheder

Folketingsvalget lever endnu i Nordsjælland

feb 9, 2023

SUF NORDSJÆLLAND: Det nylige folketingsvalg har vakt interesse for politik blandt flere unge og voksne i bo-selv-tilbuddet i Hillerød. Samtidig venter de spændt på, at en fremtrædende politiker inden længe kommer på besøg.

Det kan godt være, at stemmeurnerne for længst er gemt af vejen, og stemmesedlerne er makuleret, men hos SUF Nordsjælland i Hillerød – et bo-selv-tilbud for unge og voksne med sociale og psykiske problemer – er de slet ikke færdige med at snakke politik. 

– Flere af vores unge og voksne, der ellers aldrig har interesseret sig for politik, og som heller ikke alle har orket at stemme, fik under valget vakt en lyst til at engagere sig i politiske spørgsmål. Og det positive er, at engagementet for manges vedkommende har holdt ved, siger Thomas Gammelgaard, afdelingsleder, SUF Nordsjælland.    

Valgcaféen 

Engagementet tog sin begyndelse, da en af aktivitetsmedarbejderne i SUF Nordsjælland, Erik Mathson Larsen, i forbindelse med folketingsvalget kom på dén idé at sætte gang i en valgcafé. 

– Vi startede helt fra bunden med at snakke med de unge og voksne om de forskellige partier og om forskellene på rød og blå blok, og det stod hurtigt klart, at cafédeltagerne både var gode til at komme med holdninger og til at lytte til hinanden, fortæller Thomas Gammelgaard, som samtidig understreger, at en del af formålet også har handlet om at få de unge og voksne til rent faktisk at gå hen og stemme. 

– De fleste af vores unge og voksne gik hen og satte et kryds, og samtidig havde vi en valgaften, hvor vi mødtes, spiste valgflæsk og fulgte med på tv. Det blev en rigtig god aften.       

Politiker i kød og blod 

I SUF Nordsjælland fik de desuden kort før valget besøg af en folketingskandidat fra de Konservative, Christoffer Buus, der kom og fortalte om sin baggrund, og hvad det vil sige at føre en valgkamp.  

– Det var en virkelig god oplevelse, og selvom han kom i sit fine jakkesæt, så var det for vores unge og voksne en øjenåbner for, at politikere i bund og grund er helt almindelige mennesker i kød og blod, der brænder for en sag, siger Thomas Gammelgaard, der var ’helt høj’ efter arrangementet. 

– Det var så fedt at opleve de unge og voksne involvere sig i et socialt forum, mærke samfundsengagement og modtage læring på én og samme tid. Det er jo dét, som det hele handler om, siger han.   

Besøg på Christiansborg  

Og det standser ikke her. Hos SUF Nordsjælland er de således blevet stillet et nyt kommende politikerbesøg i udsigt. Hvem det bliver, vil Thomas Gammelgaard endnu ikke ud med, men at det er en fremtrædende politiker, som svinger ind på Torvet i Hillerød i løbet af foråret, er afdelingslederen ikke i tvivl om. Han går samtidig med forhåbninger om, at turen også kommer til at gå den anden vej. 

– Jeg synes, det kunne være alletiders, hvis vi kan få lov til at komme på besøg på Christiansborg sammen med de unge og voksne, og for os som afdeling har det været fedt at mødes om noget, hvor det handler om at debattere og argumentere, slutter Thommas Gammelgaard.

{

– Det var en virkelig god oplevelse, og selvom han kom i sit fine jakkesæt, så var det for vores unge og voksne en øjenåbner for, at politikere i bund og grund er helt almindelige mennesker i kød og blod, der brænder for en sag.

Thomas Gammelgaard.

Mere SUF nyt

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Til årets SIKON-konference om autisme talte psykolog og forfatter Dorthe Birkmose til en fyldt sal, om de ord, der snyder og ødelægger mennesker. Kathrine Klærke, kompetenceudvikler i SUF, lyttede med

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden

”Så kan du blive gammel her”

”Så kan du blive gammel her”

Udbrændthed og stresssygemeldinger havde skubbet skolelæreren Camilla Guldager Troelsø ud på kanten af arbejdsmarkedet. I dag har hun fundet sit andet arbejdsliv som fleksjobber hos BOAS Mentor

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

Psykisk sårbare, som er indskrevet i et §107-tilbud, presses fra mange sider. I BOAS Taastrup søger de at skabe tryghed og ro ved hjælp af en af deres kerneværdier