SUF Nyheder

BOAS går solo i Brønshøj

apr 26, 2022

Stigende efterspørgsel på de såkaldte solistprojekter får nu SUF til at oprette ny afdeling i Brønshøj med plads til tre soloprojekter på samme matrikel

Tendensen taler sit eget tydelige sprog. Flere og flere sårbare unge befinder sig i så vanskelige livssituationer, at der er behov for at sætte ind med såkaldte solistprojekter, som rækker udover, hvad et traditionelt anbringelsessted kan tilbyde.

I SUF har vi allerede god erfaring med flere vellykkede solistprojekter. Nu går vi skridtet videre med etableringen af BOAS Brønshøj, som bliver en afdeling med plads til tre særskilte projekter og personalegrupper på samme matrikel.

– Etableringen af BOAS Brønshøj sker dels som en konsekvens af den generelle efterspørgsel på solistprojekter, som vi oplever fra kommunerne, dels som en faglig videreudvikling af de solistprojekter, som vi allerede har gennemført med succes i SUF, siger Jesper Frededahl Klaaby, som bliver afdelingsleder for den kommende BOAS-afdeling i Brønshøj.  

Stærk faglighed
Han har tidligere været ansat som socialkonsulent i BOAS Mentor, hvor han for nylig var med til at søsætte et akut solistprojekt.

– Selvom det var midt under corona, og landet var lukket ned, så lykkedes det alligevel på ingen tid at skabe rammerne og ansætte kvalificerede medarbejdere til projektet. Denne evne til at sætte ind med det, der præcist er brug for, bygger vi nu videre på i Brønshøj, siger han.

Hvad der i særlig grad kommer til at kendetegne den kommende afdeling, er et fagligt fællesskab, som går på tværs af indskrivningerne.  

– Vidensdelingen og faglig sparring i forhold til konkrete opgaver, bliver klart styrket, når personalet til de tre solistprojekter er samlet på ét sted, siger Jesper Frededahl Klaaby og nævner samtidig, at det vil blive muligt at lave forskellige sociale aktiviteter, i det omfang det understøtter de indskrevnes udvikling.  

Nye profiler søges
Netop nu er Jesper Frededahl Klaaby i fuld gang med at rekruttere de sidste medarbejdere til BOAS Brønshøj, og det er en proces, som åbner for en ny type profiler i SUF.

– Hvor vi normalvis søger folk, som er indstillede på at stå til rådighed døgnet rundt, så bliver det lidt anderledes med solistprojekterne, fordi de baserer sig på deciderede vagtrul med nogenlunde faste arbejdstider, siger Jesper Frededahl Klaaby, der opfordrer alle til at rette henvendelse, hvis de er nysgerrige på den kommende afdeling i Brønshøj, som åbner 1. oktober 2021. 

{

Vidensdelingen og faglig sparring i forhold til konkrete opgaver, bliver klart styrket, når personalet til de tre solistprojekter er samlet på ét sted.

Jesper Frededahl Klaaby
afdelingsleder, BOAS Brønshøj

Mere SUF nyt

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Til årets SIKON-konference om autisme talte psykolog og forfatter Dorthe Birkmose til en fyldt sal, om de ord, der snyder og ødelægger mennesker. Kathrine Klærke, kompetenceudvikler i SUF, lyttede med

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden

”Så kan du blive gammel her”

”Så kan du blive gammel her”

Udbrændthed og stresssygemeldinger havde skubbet skolelæreren Camilla Guldager Troelsø ud på kanten af arbejdsmarkedet. I dag har hun fundet sit andet arbejdsliv som fleksjobber hos BOAS Mentor

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

Psykisk sårbare, som er indskrevet i et §107-tilbud, presses fra mange sider. I BOAS Taastrup søger de at skabe tryghed og ro ved hjælp af en af deres kerneværdier