SUF Nyheder

Derfor fylder køn og identitet spalterne i SUF Magasinet

maj 2, 2024

Forskere, talspersoner og stærke case-historier om køn og identitet har skabt et SUF Magasin med karakter af særudgave

Lidt over 80 sider. En perlerække af forskere, eksperter, talspersoner og stærke case-historier. Det er i grove træk essensen af det nummer af SUF Magasinet, der netop er sendt på gaden, og som har køn og identitet som tema.  

Et tema, der er uden sidestykke i SUF Magasinets historie, og hvor kilderne har stået på spring for at komme til orde.   

– Der findes en kolossal viden om køn og identitet, som blot har ventet på at blive båret frem, siger Margrethe Langer, regionsdirektør (Øst), SUF, og et af medlemmerne af SUF Magasinets redaktionsgruppe. 

Samlet for første gang 

Hun bakkes op af, Kamille Ebbe, ny regionsdirektør i SUF Vest og også en del af magasinets redaktionsgruppe. 

– Alle, som er beskæftiget indenfor det socialfaglige område, ved, at køn og identitet er et tema, der fylder som aldrig før. Undersøgelser viser, at der er sket en stigning af sårbare unge LGBT+-personer, der oplever kønsubehag og minoritetsstress. Det gælder i høj grad også indenfor autismeområdet. Alligevel er det forbavsende lidt af den viden, der findes på området, som er blevet formidlet. Det er det, vi forsøger at gøre noget ved nu. Det sker i en tid, hvor det er som om, at der generelt er en åbning til at tale køn og identitet, siger Kamille Ebbe og fremhæver, at det nye nummer af SUF Magasinet er første gang, at forskere, talspersoner og forskere indenfor køns- og identitetsområdet træder frem i én og samme publikation. 

Viden og inddragelse 

For redaktionsgruppen er det håbet, at SUF Magasinet bliver til gavn for alle, der arbejder indenfor det socialfaglige område. 

– Vi ved fra vores kommunale samarbejdspartnere, at spørgsmål om køn og identitet indtager en stadig større rolle i både sagsbehandlingen og visitationen, og det er samtidig et tema, der fylder mere og mere i den socialfaglige praksis, siger Kamille Ebbe.               

Margrethe Langer supplerer: 

– Der er brug for en viden, der løfter sig op over pæne ord om rummelighed og tolerance. En viden, som bidrager til en forståelse for, hvad det er, der kan være på spil, når man som sårbar ung begynder at udforske sin kønsidentitet. I den sammenhæng er der brug for, at vi inviterer sårbare unge LGBT+personer ind i vores socialfaglige rum, så vi fællesskab kan udvikle de værktøjer, som i sidste ende er forudsætningen for at skabe øget trivsel og progression.

{

Vi ved fra vores kommunale samarbejdspartnere, at spørgsmål om køn og identitet indtager en stadig større rolle i både sagsbehandlingen og visitationen, og det er samtidig et tema, der fylder mere og mere i den socialfaglige praksis.

Kamille Ebbe, regionsdirektør i SUF Vest

Her er SUF Magasinet

Det nye SUF Magasinet med temaet ”Køn og identitet” har du online her

Mere SUF nyt

Jeg er her med min historie

Jeg er her med min historie

Julie har svært ved at se sig selv i det ideal, der klæber til at være en 30-årig i dag. Hun er diagnosticeret med skizofreni. – Det er vigtigt, at min og andre psykisk sårbares historie bliver fortalt, mener hun.

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Birkmose er bekymret for styringskulturen

Til årets SIKON-konference om autisme talte psykolog og forfatter Dorthe Birkmose til en fyldt sal, om de ord, der snyder og ødelægger mennesker. Kathrine Klærke, kompetenceudvikler i SUF, lyttede med

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

Derfor satser Stranden på det gode pårørende-samarbejde

I over tyve år har bostedet SUF Stranden faciliteret årlige møder, hvor pårørende deler erfaringer og får professionel vejledning. – Det kan medvirke til progression i indsatserne, siger Mads Hedegaard Richmond, afdelingsleder, SUF Stranden

”Så kan du blive gammel her”

”Så kan du blive gammel her”

Udbrændthed og stresssygemeldinger havde skubbet skolelæreren Camilla Guldager Troelsø ud på kanten af arbejdsmarkedet. I dag har hun fundet sit andet arbejdsliv som fleksjobber hos BOAS Mentor

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

”Hjemlighed er et helle midt i kaos”

Psykisk sårbare, som er indskrevet i et §107-tilbud, presses fra mange sider. I BOAS Taastrup søger de at skabe tryghed og ro ved hjælp af en af deres kerneværdier

Nu er SUF Holstebro også botilbud

Nu er SUF Holstebro også botilbud

Mere end 25 års socialfaglig erfaring går hånd i hånd med fornyelsen hos SUF Holstebro, der nu udvider paletten af tilbud