SUF Magasinet

Få viden og ny inspiration i SUF Magasinet – fagmagasinet, som går i dybden med tidens vigtigste socialpædagogiske spørgsmål.

Du kan få magasinet gratis tilsendt ved at tilmelde dig her  magasin@suf.dk 

 

 


 

Læs ældre numre her

 

 

 

 


 

Læs ældre numre her

 

 

Fremtidens Sociale Medarbejdere


Læs magasinet

Mennesket før diagnosen

Kender du mennesket bag diagnosen?

Aldrig har så mange mennesker fået påhæftet en diagnose som i dag. Vi taler ligefrem om en diagnosekultur. Men gør en diagnose godt eller skidt for det enkelte menneske?

I dette nummer af SUF Magasinet er temaet ”Mennesket før diagnosen”. Psykologiprofessor Svend Brinkmann og psykiater Søren Hertz angriber problemfeltet, og du kommer samtidig helt tæt på unge, som reflekterer over det at bære på en diagnose. Du møder også socialkonsulenter fra Den Sociale Udviklingsfond, som udfolder diagnosens dobbeltheder, når de arbejder med unge i den socialpædagogiske praksis.


Læs magasinet

Bliv klogere på de afgørende overgange

Udsatte mennesker står ofte i en situation, hvor de er på vej fra et sted til et andet, eksempelvis fra psykiatrien til det private bosted. Det handler om overgange som betegnelsen for den proces, hvor et menneske bevæger sig mellem forskellige instanser i tilværelsen. Hvordan ser processen ud fra det enkelte menneskes synspunkt? Fra kommunen? Og fra bostedet? Alle dette – og meget mere – foldes ud i dette nummer af SUF Magasinet, hvor du også kan læse om en række nye initiativer i SUF: Nyt forsorgshjem for krigsveteraner, sundhedsprojekter og etableringen af Danmarks første vækstpark for socialøkonomi. 

Læs magasinet

Selveje som en af samfundets grundpiller

Selveje er et helt særligt begreb i det danske samfund og samtidig en af grundpillerne for masser af socialt arbejde. SUF Magasinet gør dig i dette temanummer klogere på det særlige ved selveje og ser blandt andet på begrebet fra både kommunens og den selvejende aktørs side. Du kan også læse om, hvordan vi i SUF har gjort rådighed til en vigtig del af vores selveje, fordi det gør det muligt at levere en form for støtte og kontakt til udsatte mennesker, som ikke er mulig i kommunalt regi.

Læs magasinet

 

 

Sociale løsninger kalder på innovation

Hvordan skaber kommuner og private aktører i samspil nye tilbud, som kan bidrage til at løse nogle af samfundets sociale udfordringer? Det er et af de helt centrale spørgsmål, der gives svar på i dette temanummer af SUF Magasinet, hvor social innovation bliver taget under kærlig behandling fra en lang række indfaldsvinkler. Du møder både kommunalpolitikere, folketingspolitikere, socialministeren og vækstministeren, og så kommer du helt tæt på det innovative værksted, når 86 medarbejdere fra SUF giver los for nye ideer til gavn for udsatte mennesker.  

Læs magasinet

Indflydelse i virkeligheden

Aldrig før er der blevet talt så meget om brugerinddragelse som i disse år. I dette temanummer af SUF Magasinet går vi bagom begrebet og stiller skarpt på, hvad ordet betyder i praksis. Du kan blandt andet møde flere forskere og debattører, som giver begrebet nye perspektiver og substans.

Læs magasinet

Socialøkonomi 360 grader rundt 

I dette temanummer af SUF Magasinet tager vi livtag med et af tidens varmeste socialpædagogiske emner, nemlig socialøkonomi, hvor mennesker i vanskelige livssituationer tænkes ind i skabelsen af bæredygtige forretninger. En lang række forskere, eksperter, virksomheder og debattører sørger for, at du kommer hele vejen rundt om socialøkonomiens muligheder og udfordringer. Samtidig kan du læse om, hvordan vi i SUF satser på socialøkonomi i flere af vores afdelinger. Du kan bl.a. møde vækstgazellen Special Minds, som tidligere hed BOAS Specialister.

Læs magasinet


2014
 

Gå på opdagelse i fællesskabet i den socialpædagogiske praksis

Socialt udviklingsarbejde er båret af fællesskab og relationer. I dette temanummer af SUF Magasinet dykker vi blandt andet ned i, hvordan skabelsen af kreative fællesskaber åbner for helt nye måder at mødes på mellem udsatte unge og deres socialkonsulent. Du kan også læse om, hvordan arbejdet med dokumentation har skabt mærkbare forandringer i dagligdagen i en af vores afdelinger. Og så kan du møde ”hybridmodellen”, som er et specialdesignet botilbud.

Læs magasinet


2013


2012


2011