Mønsterbryder med studenterhue og skulderklap fra sit store idol

Maddie fra SUF Eremitterne bærer som den første i sin familie en studenterhue. ”Jeg havde aldrig troet, det skulle blive mig”, siger Maddie, der har folketingspolitikeren Pernille Skipper som sit store forbillede

”Mange har musikere som ikoner. Jeg synes bare Pernille Skipper er super cool.”

 

Ordene kommer fra Maddie, nyudklækket HF Student fra Det Fri Gymnasium og gennem de seneste tre år indskrevet i botilbuddet SUF Eremitterne på Vesterbro,. Pernille Skipper gengælder de rosende ord. På sin  Instagram-profil kvitterer folketingspolitikerne for æren over at være udpeget til at give Maddie huen på:

”Tillykke til strålende Maddie, der har været så meget igennem og kom ud med fuld boa og eksamensbevis i hånden,” skriver Pernille Skipper og deler et glad og farvestrålende foto af Maddie med pink boa om halsen og et smil, der er klar til at erobre verden.

 

Fra opholdssted til 12-taller

Maddie ser i dag tilbage på en ungdom på opholdssteder. Hun er mønsterbryder og står som det første barn i familien med en studenterhue i hånden. Foran sig har hun nogle uger, hvor hun skal fejre, at hun er student og sluttede med tre 12-taller i de mundtlige eksamener.

- Ærligt talt, så havde jeg aldrig troet, at jeg skulle lykkes. Der var flere gange undervejs, hvor jeg var ved at droppe ud, siger hun.

 

Den nødvendige hjælp

 

Selv om Maddie fagligt har været ovenpå – og har været stærkere, end hun selv troede – så erkender hun, at hun aldrig var kommet gennem HF, hvis ikke hun havde haft støtten fra Eremitterne.

- Jeg har haft brug for hjælp til rammer og struktur, så jeg har fået spist på de rigtige tidspunkter og haft en ordentlig søvnrytme, siger Maddie, der har haft gavn af ”Natilbuddet”, hvor hun både kunne komme med sine lektier om aftenen og få hjælp til morgenvækning, morgenmad osv.

- Det har været en enorm vigtig støtte for mig. Egentlig skulle jeg have været i et intensivt behandlingsforløb undervejs, men det ville give mig for meget fravær. Her har SUF afvejet for manglende behandling ved at skabe en ramme, som jeg kunne fungere i, siger Maddie.

Hun bærer i dag en halskæde med et emblem med indskriften ”Ingen plan B”.

- Jeg fik den af Eremitterne. Jeg har altid haft en tendens til at tænke i plan a, b, c, d og h, hvis ikke jeg lykkes med noget. Halskæden har været en påmindelse om, at der kun er én vej, nemlig at gennemføre HF.

 

Angsten med i timerne

 

I dag står en festklar Maddie med den lyseblå studenterhue på hovedet.

- Nu tror jeg mere på mig selv, når jeg sætter mig noget for. Det er det første, jeg har gennemført, som har været virkelig hårdt, siger Maddie og nævner at hun flere gange i løbet af sin HF-tid har haft dage på skolen, hvor hun har kæmpet med angstanfald og kun er blevet, fordi hun har haft støtten fra sin socialkonsulent fra Eremitterne i ørerne, alt imens hendes indre har været ved at eksplodere.

- For mig er der ikke noget hemmelighedsfuldt over angsten. Vi var flere i klassen, som kæmpede med det. Og jeg tænker, at når jeg siger det højt, så kan andre måske også få modet til det i stedet for at gemme sig med det.

 

Journalisten Maddie eller …

 

Fremtiden står åben og lys for Maddie. Gennem det næste år hos SUF Eremitterne vil hun arbejde målrettet med selv at blive i stand til at skabe sig en god og sund hverdagsstruktur, så hun på sigt kan bo selv. I mange år har hun været overbevist om, at hun gerne vil være journalist.

- Det vil jeg stadig gerne, men jeg har samtidig fundet ud af, at der er en masse jeg kan, så pludselig tænker jeg også på religionsvidenskab og kriminologi, siger Maddie og gør et stop:

- Men først skal jeg have et job og tjene nogle penge. Derudover skal jeg efter sommerferien stoppe med at ryge og til diætist. Næste step er fysisk og mental sundhed, smiler hun.

Nyheder