Jeg vil skabe sikkerhed og tvivl

Palle Konnerup er netop tiltrådt som regionsdirektør i Den Sociale Udviklingsfond. Han skal være med til at bygge videre på en snart 30-årig kultur, hvor der ikke er langt fra idé til handling

 

Hvis der er noget, som den nye regionsdirektør i Den Sociale Udviklingsfond (SUF) Palle Konnerup efter få dage i sit nye job har noteret sig, så er det princippet om ’rådighed’, der løber som en rød tråd gennem hele organisationen. Og det er et princip, som han har tænkt sig at tage til sig på ledelsesniveau.

– Ligesom afdelingslederne og socialkonsulenterne taler om, at de står til rådighed for de mennesker, som vi arbejder med i SUF 24/7, så vil jeg gerne stå til rådighed for afdelinger og medarbejdere på et ledelsesunderstøttende niveau, der samlet set kan være med til at udvikle organisationen. Jeg vil gerne, at medarbejderne altid føler, at de kan række ud efter mig, siger Palle Konnerup og uddyber, hvad der overordnet set er hans vinkel på ledelse:   

– Jeg har altid haft det sådan, at når folk er i tvivl om noget, så vil jeg gerne gå ind understøtte dem og give dem mere sikkerhed i det, de skal i gang med. Hvis folk omvendt er meget skråsikre på det, de laver, tillader jeg mig at være lidt i tvivl. Jeg vil gerne både skabe sikkerhed og tvivl.   

Goddag til en helt ny kultur

Det er blot få dage siden, at Palle Konnerup tiltrådte stillingen som regionsdirektør i SUF med særligt ansvar for Jylland og Fyn. Han kommer fra en stilling som områdechef for socialpsykiatrien i Region Nordjylland. Derudover har Palle Konnerup siden slutningen af 1980’erne beklædt adskillige lederstillinger i kommuner, amter og regioner, hvor det i særlig grad har været unge og socialpsykiatrien, der har stået hans hjerte nært.

Han lægger ikke skjul på, at skiftet til SUF markerer noget nyt.  

– I flere af mine tidligere jobs har jeg været vant til at skulle styre efter en politisk proces, som er kendetegnet ved, at det kan tage lang tid fra idé til handling. I SUF har man en helt anderledes kultur, hvor man er meget handlingsorienteret og kan træffe hurtige beslutninger, siger Palle Konnerup, som allerede i sin første arbejdsuge har været med til at tage stilling til kommende store projekter.   

– Det er fantastisk befriende at være del af en idégenerende organisation, hvor man indenfor kort tid ser idéer blive til konkret virkelighed. Samtidig føler jeg mig overbevist om, at jeg i mit nye job kan bidrage med en vigtig viden om, hvad der foregår i de offentlige forvaltninger, så vi får taget den rettet pejling i forhold til behovet for vores tilbud i den enkelte kommune.      

Tanker op i naturen

Palle Konnerup kommer for fremtiden til at tilbringe en stor del af sin tid på landevejene, når han kører rundt og besøger de forskellige SUF-afdelinger.

– Jeg vil gerne være så tæt på afdelingerne og medarbejderne som muligt, fordi det giver de bedste forudsætninger for at være undersøgende og nysgerrig på såvel udfordringer som potentiale, siger den nye regionsdirektør, der privat er bosiddende på Helgenæs syd for Mols Bjerge sammen med hustruen Susanne.

Deres fire voksne børn er flyttet hjemmefra, så Palle Konnerup bruger en stor del af sin fritid på at deltage i foreningslivet, sejle havkajak og frem for alt at være tæt på naturen.

– Jeg elsker naturen. Det er her, jeg lader op – blandt andet til det arbejde, jeg nu skal i gang med, slutter han.

Nyheder